dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera en legertop informeren president Santokhi over actuele zaken

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Op donderdag 14 december heeft minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, samen met de leiding van het Nationaal Leger, president Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de actuele stand van zaken binnen de Defensieorganisatie en het leger. Tijdens het reguliere overlegmoment op het kabinet werden de cruciale rollen van het leger in de bescherming van het nationale grondgebied en de ondersteuning aan andere autoriteiten bij het handhaven van orde, rust en veiligheid benadrukt.

Daarnaast werden onderwerpen zoals de ondersteuning aan kwetsbare groepen en investeringen in het leger besproken. Het staatshoofd ontving een gedetailleerd overzicht van de lopende interne reorganisatie binnen het leger, inclusief de uitbreiding en bevoegdheden ervan. Tevens werd gekeken naar de positie van de veiligheidsinstituten in vergelijking met andere organisaties.

Minister Mathoera onderstreepte de beschermende rol van het leger met betrekking tot flora, fauna en natuurlijke hulpbronnen, zowel binnenlands als op maritiem gebied, en benoemde uitdagingen bij grenscontroles. Daarnaast besprak de bewindsvrouw inspanningen om de zichtbaarheid van het Nationaal Leger te vergroten, niet alleen in kustgebieden maar in heel Suriname, om het gezag van de overheid te versterken.

Ze pleitte voor verbeterde mobiliteit op land, water en in de lucht, waarbij benadrukt werd dat investeringen in materieel en materiaal van essentieel belang zijn. President Santokhi deed voorstellen om investeringen aan te trekken en het leger adequaat uit te rusten.

Hij riep ook de leiding op om voorstellen te doen om middelen vrij te maken voor het legerpersoneel, terwijl hij de toenemende spanningen in de regio en het Midden-Oosten benadrukte. Het staatshoofd verzocht de legertop na te denken over mogelijke gebeurtenissen en hun impact op Suriname, met als doel het leger beter voor te bereiden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera en legertop informeren president Santokhi over actuele zaken