donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera bezoekt Wanica Ziekenhuis

lees ook ...

President Santokhi heeft voorgesprek Nationale Dialoog met V...

Het bestuur van de Vereniging Particuliere Sociale Instellingen Suriname (VPSI) is op woensdag 15 maart 2023 door president Chandrikapersad Santokhi ontvangen in het kader van de voorgesprekken die zo...

Minister Krishna Mathoera bracht op donderdag 15 juli 2021 een oriëntatiebezoek aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) in het kader van de ondersteuning van het ministerie van Defensie in de strijd tegen het Covid-19-virus. Naast uitleg over het aanmaken en bottelen van cilinders in de zuurstofcontainers, die Defensie Nederland de vorige maand naar Suriname heeft gestuurd, kreeg de minister een rondleiding in het ziekenhuis van algemeen directeur Jason van Genderen. 

Minister Mathoera zegt Defensie Nederland, het Nationaal Leger, het zorgpersoneel en vooral ook de directie van de verschillende ziekenhuizen die een zware verantwoordelijkheid hebben in deze moeilijke tijd, zeer erkentelijk te zijn voor de ondersteuning. “Wanneer de nood hoog is, dan ziet u hoe belangrijk het is om een goede samenwerking en goede banden te hebben. De Covid-19 pandemie legt een enorme druk op mensen”, gaf de bewindsvrouw aan.

Het legerpersoneel heeft de afgelopen weken ondersteuning verleend in crisissituaties binnen de verschillende ziekenhuizen, alsook ondersteuning gegeven bij de vaccinatieposten. Het legerpersoneel heeft ook de politie ondersteund bij de handhaving van de Covid-19-regels. “Overal waar er een behoefte is voor die ondersteuning, zijn wij als Nationaal Leger bereid om te ondersteunen. Het is belangrijk dat wij met vereende krachten proberen deze Covid-19-crisis te beheersen”, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera bezoekt Wanica Ziekenhuis