zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Mathoera belooft versterkte samenwerking tussen Defensie en politie

lees ook ...

Poetsmaand van de JTV

Jaarlijks houdt de Stichting Jeugdtandverzorging een Nationale Poetsdag op 7 mei. In het verlengde daarvan is er een Poetsmaand ontstaan. Tijdens deze maand promoot de stichting op verschillende plekk...

Het aantal inbraken en gewelddadige berovingen is gestegen, wat zorgen baart bij het ministerie van Defensie. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft aangekondigd dat haar ministerie meer ondersteuning zal bieden aan het ministerie van Justitie en Politie om de criminaliteit aan te pakken en onder controle te krijgen.

De militaire politie (MP) zal de al bestaande ondersteuning intensiveren, aldus minister Mathoera. Ze benadrukt dat zelfs één inbraak of beroving te veel is en dat de toename van geweld het veiligheidsgevoel van burgers aantast. Om deze reden zal de surveillance in wijken en districten worden opgevoerd, vooral op plaatsen waar veel berovingen plaatsvinden. Er zal ook meer zichtbaarheid en beschikbaarheid van de politie zijn.

“Als ministerie van Defensie ondersteunen we de politie”, legt minister Mathoera uit. “We hebben niet de bevoegdheid om zelf actie te ondernemen; die bevoegdheid ligt bij de politie. Maar we kunnen wel helpen de capaciteit te vergroten en de zichtbaarheid te verbeteren.”

Tot nu toe werden er standaard drie militaire voertuigen ingezet voor extra surveillance. Nu zullen militaire teams zowel ‘s avonds als overdag politie-operaties ondersteunen. Het doel van deze toegenomen zichtbaarheid, met patrouillerende voertuigen zoals tonners en jeeps, is om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten en de criminaliteit te ontmoedigen. Verkeerscontroles zijn ook geïntensiveerd als onderdeel van deze inspanning.

Hoewel de huidige acties voornamelijk gericht zijn op Paramaribo en Wanica, zal dit uiteindelijk een landelijke aanpak worden, aldus minister Mathoera. Ze hoopt dat deze maatregelen de criminaliteit beter onder controle zullen krijgen en mensen zullen ontmoedigen om de criminaliteit in te gaan.

Minister Mathoera doet ook een beroep op de samenleving om bij te dragen aan veiligheidsmaatregelen. Ze adviseert buurtbewoners om elkaar te informeren via WhatsApp-groepen over verdachte gebeurtenissen, individuen en voertuigen in de buurt. Het delen van belangrijke informatie, zoals kentekennummers, kan de politie helpen bij hun onderzoek naar criminaliteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera belooft versterkte samenwerking tussen Defensie en politie