vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Marie Levens nodigt onderwijs-inspecteurs uit

lees ook ...

OKB start controle van kiezerslijsten

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is begonnen met het controleren van de kiezerslijsten, zoals voorgeschreven in artikel 16a van de Kiesregeling. Op 11 maart 2024 heeft het ministerie van Binnenlands...

De minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, heeft de Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs (B.I.O) op 6 januari 2022, uitgenodigd en ontvangen op het ministerie samen met haar staf, en hen geïnformeerd over oplossingen, die zij wenst te brengen in hun werkomstandigheden. De bond heeft dit zeer gewaardeerd en heeft zijn wensen ten aanzien hiervan,  op tafel gelegd.

Onder deze wensen vallen de rechtspositie van inspecteurs, behuizing van inspectie, alsook trainings- en opleidingsmogelijkheden. Bondsvoorzitter Hugo Blanker heeft ook  het belminutenpakket, waarvan de inspecteurs in dienst van het ministerie gebruikmaken, naar voren gebracht, en hoopt dat dit gauw tot het verleden zal behoren.

Verder hebben partijen het aanstellen van een Inspecteur-generaal besproken, zodat zaken geordend kunnen verlopen.

De minister heeft de bond erop gewezen, dat niet alles gerealiseerd zal kunnen worden, omdat zaken integraal aanpakt moeten worden. Toch zal men alvast verlichting  brengen in vervoerstoelage, kledingtoelage, verzekering bij diensthuizen en telefoon toelage.

De bewindsvrouw heeft benadrukt, dat de deur van het ministerie open blijft voor nadere gesprekken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Marie Levens nodigt onderwijs-inspecteurs uit