maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew zet opendeurbeleid voort

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs lanceert projecten om leerachtersta...

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft twee nieuwe innovatieve projecten gelanceerd om leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs aan te pakken. Deze projecten...

Precies zoals afgesproken zet minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) het opendeurbeleid ook dit jaar voort. Dit draagt bij aan inzichten ter aanscherping van het beleid. De bewindsman ontvangt personen, maatschappelijke organisaties en bedrijven die hun inzichten met betrekking tot het beleid willen delen met hem.

Zo ontving hij onlangs een vertegenwoordiging van het bestuur van de Rosebel vakbond onder leiding van Alwin Hardley. Bij deze gelegenheid is er van gedachten gewisseld over onder andere arbeidsomstandigheden, arbeidsbescherming en arbeidsverhoudingen in het algemeen, maar ook specifiek binnen Rosebel Gold Mines N.V. De gedachtewisseling vond plaats binnen de context van Decent Work, welke door het ministerie wordt gepropageerd en geïmplementeerd.

Beide partijen vinden dat het concept van Decent Work meer ingang moet vinden in bedrijven en volledig ingeburgerd moet raken in de samenleving. De cruciale rol van het directoraat Arbeidsinspectie hiertoe is benadrukt door zowel de minister als de vakbond. Minister Mac Andrew gaf de uitdrukkelijke garantie dat de Arbeidsinspectie te allen tijde erop zal toezien dat de arbeidswetgeving wordt nageleefd door alle bedrijven in ons land, hetzij lokale ondernemingen of multinationals. Bij het bespreken van dit onderwerp kwamen partijen er niet onderuit om specifieke issues waarmee de bond zit te bespreken.

De minister heeft de issues aangehoord en heeft zich ook direct laten informeren door Ashwin Orie, voorzitter van de speciaal in het leven geroepen monitoringscommissie die tripartiet is samengesteld en zich richt op de veiligheid, gezondheid en het welzijn van werknemers binnen het bedrijf. De commissie moet de minister op gezette tijden rapporteren over de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de werknemers van de onderneming.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew zet opendeurbeleid voort