donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew zegt Pusugrunu hulp toe

lees ook ...

Woningbrand in Kibritikistraat maakt 28 mensen dakloos

Een woningbrand dinsdagmiddag aan de Kibritikistraat heeft 28 mensen dakloos gemaakt. De brandweer meldt dat het om vier generaties gaat: acht volwassenen en twintig minderjarigen, waaronder moeders, ...

Steven Mac Andrew, de pas benoemde minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft deelgenomen aan de presidentiële delegatie naar het Matawaigebied. De minister gaf aan dat het ministerie in de noden van Pusugrunu en omstreken op het gebied van arbeid, werkgelegenheid en jeugdzaken, op de korte termijn verlichting zal brengen.

Een van de zaken die naar voren is gebracht door de granman, is dat er in het gebied veel tienerzwangerschappen voorkomen. Dit kwalificeert het ministerie als een groot risico onder jongeren. Volgens de bewindsman is het een issue die verder besproken moet worden, zodat in kaart gebracht wordt in welke mate het in het Matawaigebied voorkomt. Op basis daarvan zullen de benodigde interventies gepleegd worden zoals bijscholing van jonge moeders en arbeidsbemiddeling.

De minister zegt datwat werkgelegenheid betreft er gekeken moet worden naar kansen om deze te creëren. Er wordt hierbij uitgegaan van twee aspecten, namelijk iemand die werk zoekt om aan een baan te komen en iemand die als zelfstandige ondernemer, in vele gevallen als micro of kleine ondernemer, aan de slag gaat. Minister Mac Andrew denkt dat dit gebied volop kansen biedt, zeker aan personen die als ondernemer aan de slag willen. “Het Matawaigebied is een mooie toeristische plek en zouden mensen op dat gebied activiteiten kunnen ontplooien waarbij de kans bestaat dat zij banen kunnen creëren voor anderen die geen ondernemer willen worden”, aldus Mac Andrew.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew zegt Pusugrunu hulp toe