vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Mac Andrew: “Werknemer moet minimaal SRD 6000 verdienen”

lees ook ...

Maleisisch bedrijf heeft belangstelling voor palm- en goud s...

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk ontving op dinsdag 14 maart, de KTS Group of Companies op zijn kabinet. KTS is geïnteresseerd in de oliepalm- en goud industrie van Suriname.  Vertegenwoordige...

Een werknemer moet ingaande deze maand, februari, minimaal SRD 6000 verdienen. Dit zegt minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Hij is ingenomen met het feit, dat de Regeringsraad woensdag heeft besloten om het algemeen minimum uurloon per 1 februari 2023 vast te stellen op SRD 38,50. Tevens zal de belastingvrije grens onder dit bedrag zitten.

Het directoraat Arbeidsinspectie zal erop toezien dat werkgevers, ongeacht welke sector, zich aan het nieuw vastgestelde minimum uurloon zullen houden. De bewindsman benadrukt dat er in de afgelopen drie weken meerdere malen overleg is gevoerd met werkgevers en vakbonden om uit de impasse te geraken, waarin de discussie over het minimum uurloon was komen te verkeren.

Minister Mac Andrew is zeer tevreden over de constructieve houding, welke de sociale partners hebben ten toon gesteld om tot een oplossing te geraken en zegt, dat wederom bewezen is dat dialoog en samenwerking noodzakelijk zijn om de ontwikkelingsproblematiek in Suriname aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew: “Werknemer moet minimaal SRD 6000 verdienen”