vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew voltooit masterstudie ondanks druk van werkzaamheden

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft met succes zijn studie aan de Kemmy Business School van de University of Limerick in Ierland afgerond. In december 2023 ontving hij met vreugde het bericht van zijn succesvolle afronding van het programma Project en Programme Management. Hiermee heeft de bewindsman de graad van Master of Science in Project en Programme Management behaald.

Ondanks de druk van zijn werkzaamheden begon Mac Andrew deze studie in 2021, voordat hij het ambt van minister aanvaardde, en heeft hij het programma binnen de normale studieduur voltooid. Hoewel de officiële graduation ceremony is gepland op 23 januari 2024, zal de bewindsman niet aanwezig zijn vanwege de geplande begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA).

Eerder behaalde Mac Andrew zijn doctoraalexamen in de Sociale Wetenschappen (Sociologie) aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en een Master of Science in Poverty Reduction and Development Management aan de University of Birmingham, VK. Hij benadrukt dat het toepassen van opgedane kennis altijd centraal staat voor hem.

In zijn toespraken heeft Minister Mac Andrew herhaaldelijk het belang van onderwijs, training en levenslang leren benadrukt, evenals de noodzaak om tijd en moeite te investeren in persoonlijke ontwikkeling. In lijn hiermee heeft hij aangegeven dat in 2024 grote prioriteit zal worden gegeven aan projecten waarbij onderwijs, training en levenslang leren centraal staan. Hierbij noemt hij specifiek het voortzetten van het project “Wroko Foe Mek Moni,” waar gratis vaktrainingen landelijk worden aangeboden, en het project “Labour Market Alignment with New Industries,” gericht op het trainen van kader voor geïdentificeerde sleutelsectoren.

Minister Mac Andrew blijft personen aanmoedigen, vooral jongeren, om zich verder te scholen en aan levenslang leren te doen, omdat zij de potentie hebben om Suriname duurzaam verder te ontwikkelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew voltooit masterstudie ondanks druk van werkzaamheden