woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
3
(2)

Minister Mac Andrew: publieke zwemgelegenheid in hotel Babylon mogelijk

lees ook ...

Extra controle veroorzaakt betalingsproblemen bij onderwijs

Er is extra controle nodig binnen de betalingscyclus van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur (MinOWC). Bij enkele leerkrachten zorgt dit voor betalingsproblemen. Het gaat om extra uren...

Na het verschaffen van verklaringen zowel in De Nationale Assemblee (DNA) als bij de Raad van Ministers (RvM) over de aankoop van Hotel Babylon voor 3,2 miljoen euro, werd minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken in Suriname (AWJ) geconfronteerd met geruchten over vermeende spoken in het gebouw.

De bewindsman werd afgelopen week tijdens het programma Bakana Tori door enkele bellers op dit gerucht gewezen. Mac Andrew lijkt echter niet van plan te zijn zich hierdoor te laten afschrikken. “We hebben het pand gekocht, dus we zullen moeten onderzoeken wat we kunnen doen en hoe we eventuele spoken kunnen verwijderen”, verklaarde Mac Andrew. Hoewel de minister heeft vernomen dat het gerucht ook circuleert in een videoclip, is hij van mening dat de aanwezigheid van spoken geen belemmering mag vormen om een pand te kopen.

“Het is belangrijk om te kijken naar de activiteiten die daar plaatsvinden. Als we ongewone zaken opmerken, zullen we passende maatregelen nemen”, vervolgde Mac Andrew, terwijl hij luchtig opmerkte dat hij hoopt dat de spoken zich alleen ‘s avonds laten zien.

De bewindsman benadrukt opnieuw dat het ombouwen van een hotel tot kantoorruimte niet ongebruikelijk is, niet alleen in Suriname maar ook elders. Momenteel zijn er geen plannen voor verbouwingen en hebben alle kantoorruimtes nu een eigen badkamer en toilet. Het zwembad zal behouden blijven en er zal ook onderhoud aan worden gepleegd. Mac Andrew merkt op dat er wordt overwogen om het zwembad te gebruiken voor schoolzwemmen.

Natuurlijk kunnen scholen contact opnemen met de onderdirecteur Ondersteunende Diensten om de mogelijkheden te bespreken,” verklaarde de minister. “Als een publieke organisatie staan we altijd open voor het idee dat kinderen van scholen komen zwemmen. Maar voordat we hiermee verder gaan, moeten we de situatie grondig bekijken en alle aspecten overwegen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew: publieke zwemgelegenheid in hotel Babylon mogelijk