zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew praat met bestuurslid ‘Wijken in Ontwikkeling’

lees ook ...

Alternatief 2020 en DOE vormen krachtig middenblok in Surina...

In een volle zaal tekenden de politieke partijen Alternatief 2020 (A20) en DOE afgelopen woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst in het Lalarookhgebouw, met als doel een krachtig middenblok...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), had op vrijdag 08 september 2023 een ontmoeting met Judith Wijngaarde, bestuurslid van de presidentiële Werkgroep ‘Wijken in Ontwikkeling Paramaribo’, die zich richt, op het welzijn van gezinnen waar het slecht gaat met jongeren.

Minister Steven Mac Andrew benadrukte de rol van AWJ om personen waaronder jongeren, te helpen naar zelfredzaamheid en ontwikkeling. Hij meent dat aan hulpbehoevende jongeren in wijken en achtergestelde buurten, de nodige hulp moet worden geboden. Hij begrijpt de bezorgdheid van Wijngaarde, die aangaf dat vele jongeren in deze gebieden onderwijs ontberen en achter lopen op hun ontwikkeling.

Deze jongeren worden ook blootgesteld aan negative- en criminele activiteiten, waardoor zij het risico lopen in gevangenissen te belanden, vroegtijdig de school te verlaten, als tiener in verwachting te raken met alle gevolgen van dien. Mac Andrew vindt dat alle jongeren een goede ontwikkelingskans moeten krijgen. Vandaar dat hij een samenwerking tussen alle ministeries die zich buigen over de jeugd en jongerenorganisaties, van essentieel belang acht om de handen ineen te slaan om de issues van jongeren geïntegreerd aan te pakken.

Het ministerie van AWJ heeft daarom het initiatief genomen op regelmatige basis met de ministers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van bepaalde aspecten van het jeugdbeleid, overleg te plegen en samen te werken aan duurzame oplossingen. Ook jongerenorganisaties zullen worden bijbetrokken.

Wijngaarde beschouwt AWJ als een goede partner om duurzame ontwikkeling voor de jeugd te bevorderen. De presidentiële Werkgroep ‘Wijken in Ontwikkeling Paramaribo’ richt zich veelal op gezinnen waar het zeer slecht gaat met jongeren. Zij heeft aangegeven dat steeds grotere groepen hangjongeren waargenomen worden en jongeren in het openbaar drugs gebruiken en er ook niet voor schromen om in grote groepen alcohol te nuttigen voor winkels.

Ook de groep jonge zwervers in Paramaribo wordt groter. De toename aan tienerzwangerschappen vindt zij allarmerend, vooral daar Suriname thans op de 2de plaats staat binnen het Caribisch gebied als het gaat om tienerzwangerschappen. Zij is voorstander van een duurzaam armoedebestrijdingsprogramma om de jongeren problematiek gezamenlijk aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew praat met bestuurslid 'Wijken in Ontwikkeling'