donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew ontvangt rapport over obstakels voor vrouwelijke ondernemers

lees ook ...

South Dakota National Guard Brigadier General visits the Def...

Brigadier General Deborah Bartunek of the South Dakota National Guard (SDNG) met last week with Defense Secretary Krishna Mathoera and Army Commander Colonel Werner Kioe A Sen to further solidify rela...

Minister Steven Mac Andrew van AWJ heeft op dinsdag 16 mei 2023 het rapport ontvangen dat onderzoek heeft gedaan naar de obstakels waarmee vrouwen te maken krijgen bij het opzetten van micro- en kleine ondernemingen. Het hoofd van de afdeling Arbeidsmarktontwikkeling, Shoblinadebie Chotkan-Somai, overhandigde officieel het rapport aan de minister.

Hoewel het rapport al in maart aan belanghebbenden was gepresenteerd, kon de minister destijds niet aanwezig zijn vanwege andere verplichtingen. Het onderzoek werd uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Arbeidsmarktontwikkeling van het ministerie en was bedoeld om gericht beleid te kunnen ontwikkelen ter bevordering van duurzaam ondernemerschap, met speciale aandacht voor vrouwen. Tijdens de overhandiging van het rapport werden de bevindingen van het onderzoek gepresenteerd.

Het onderzoek concludeert dat vrouwen weinig toegang hebben tot kredietfaciliteiten voor het opzetten van een micro-onderneming. Het gebrek aan informatie over deze faciliteiten werd geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van de beperkte toegang. Een ander obstakel is het gebrek aan middelen, zoals gebouwen en financiële middelen, voor het starten van een onderneming.

Statistieken van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) laten ook zien dat vrouwen sterk ondervertegenwoordigd zijn in het ondernemerschap, met slechts 25% van de vrouwen die betrokken zijn bij ondernemingen. Het 23 pagina’s tellende rapport bevat tabellen met de resultaten van het onderzoek. Een algemene conclusie is dat het opzetten van een micro-onderneming voor vrouwen een moeizaam proces kan zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd onder vrouwenorganisaties, trainingsinstituten, financiële instellingen, de overheid en vrouwen zelf. Het merendeel (93%) van de betrokken vrouwen was al ondernemer of bezig met het opzetten van een onderneming. Het onderzoek werd uitgevoerd in Paramaribo en Wanica.

Minister Mac Andrew toonde zich tevreden met de bevindingen van het onderzoek, omdat deze duidelijkheid bieden over de knelpunten en obstakels waarmee vrouwen te maken krijgen bij het opzetten van een micro-onderneming. Hij zal de resultaten van het onderzoek gebruiken als leidraad om het beleid aan te scherpen en te werken aan verbetering en vereenvoudiging van de toegang tot financiële diensten voor vrouwen.

Hij zal streven naar betere samenwerking met relevante stakeholders, waaronder banken en vrouwenorganisaties. Daarnaast wil hij de doelgroep informeren en voorlichten over de trainingen en begeleidingsmogelijkheden die het ministerie biedt om de positie van vrouwen te versterken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew ontvangt rapport over obstakels voor vrouwelijke ondernemers