woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew ontvangt Greenheart Suriname NV

lees ook ...

Vertegenwoordigers van 53 Surinaamse inheemse dorpen bijeen ...

Op 7 augustus zullen de inheemse organisaties Mulokot, Inheems Kollectief Suriname (IKSUR), en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een Nationaal Inheems Congres houden in het La...

Op 1 augustus jongstleden ontving minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), op verzoek, de Overseas Operations Director van het bedrijf Greenheart, de heer Danny Lai. Greenheart Suriname NV is een houtkap- en bosbouwbedrijf, dat zich bezighoudt met de exploitatie en verwerking van hout in vooral West-Suriname. Het bedrijf streeft naar het vervaardigen van eindproducten voor de export.

In een presentatie maakte het bedrijf de minister en zijn team deelgenoot van de activiteiten, en plannen, maar ook de uitdagingen van het bedrijf. Het personeel bestaat voor 98% uit Surinamers. Green Heart biedt werkgelegenheid aan bewoners van omliggende dorpen en streeft naar het vervaardigen van producten voor de export.

Er bestaan specifieke trainingen, waarbij Surinamers wordt klaargestoomd om werk te vinden bij het bedrijf of carrière stappen te maken. Het bedrijf heeft een tekort aan arbeiders volgens Greenheart-directeur. Weinigen zijn bereid in het bos te werken.

Greenheart werd ook op de hoogte gesteld van de plannen van het ministerie om werkers te trainen in diverse districten. Er komt een specifiek project gericht op training van kader voor nieuwe sectoren.

De bewindsman verwacht dat het verder in de keten ontplooien van activiteiten voor meer toegevoegde waarde zal zorgen. Het gevolg zal zijn meer werkgelegenheid. Hij wees in zijn betoog ook het belang van het respecteren van de Surinaamse arbeidswetgeving en het zorgdragen voor gepaste arbeidsomstandigheden.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew ontvangt Greenheart Suriname NV