zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew ontmoet jongerenorganisatie I-Speak voor jeugdparticipatie

lees ook ...

Commissies geïnstalleerd voor soepele verkiezingen in Surina...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag vier interdepartementale verkiezingscommissies geïnstalleerd. Deze commissies zijn verantwoordelijk voor een vlotte voortgang van...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op dinsdag 16 mei 2023 een ontmoeting gehad met een delegatie van het bestuur van de jongerenorganisatie I-Speak om kennis te maken. I-Speak zet zich in voor jeugdparticipatie en zelfstandigheid onder jongeren. Tijdens de ontmoeting hebben zij aan de minister en de directie van Jeugdzaken een presentatie gegeven over hun activiteiten.

Uit de presentatie bleek dat de organisatie in augustus een jeugdcongres zal organiseren ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Jeugd op 12 augustus 2023. Ze vroegen de minister om ondersteuning voor dit congres. Minister Mac Andrew uitte zijn tevredenheid over de toewijding en enthousiasme van de organisatie in hun streven naar jeugdparticipatie.

De inspanningen van I-Speak komen volgens de minister overeen met de doelstellingen van het ministerie op het gebied van jongerenparticipatie. Als minister zet hij zich in voor jeugdinspraak, waarbij jongeren aangeven wat de belangrijkste kwesties en uitdagingen zijn in hun streven naar volwaardige deelname aan de samenleving.

Hij benadrukte de oprichting van de Jeugdraad Suriname, een nieuw inspraakorgaan op bestuurlijk niveau, dat jongeren in het hele land vertegenwoordigt. De gekozen jeugdvertegenwoordigers zullen actief contact moeten leggen met jongeren in het hele land om effectieve jeugdparticipatie mogelijk te maken, wat uiteindelijk ten goede moet komen aan het welzijn van alle jongeren in het land. De gekozen leden van de raad zullen toegewezen werkgebieden en ressorten krijgen en moeten daadwerkelijk het veld ingaan om input van de doelgroep te verzamelen.

De minister benadrukte dat er een wederzijdse informatiestroom zal zijn, waarbij de gekozen leden de jongeren regelmatig op de hoogte moeten stellen van de activiteiten van de raad. De verkiezing van de Jeugdraad Suriname vindt plaats op 1 juni 2023, waarbij 62 jongeren strijden om een van de 29 zetels in de raad.

Volgens de minister vereist jeugdparticipatie ook goede samenwerking en regelmatige dialoog met jongerenorganisaties en andere belanghebbenden. Hij beschouwt jeugdcongressen als een goed platform om ideeën uit te wisselen.

Daarom staat hij open voor samenwerkingsverbanden met alle belanghebbenden die deze doelstelling nastreven. Voor het aankomende jongerencongres van I-Speak zal hij de leden van de Jeugdraad en de Caricom-jeugdambassadeurs mobiliseren, samen met hun jeugdkorpsen, om aanwezig te zijn en in dialoog te treden met hun leeftijdsgenoten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew ontmoet jongerenorganisatie I-Speak voor jeugdparticipatie