zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Mac Andrew moedigt jongeren in Coronie aan computervaardigheden te leren

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

Op donderdag 21 maart 2024 is het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) gestart met een computertraining in Coronie. De training is bedoeld voor een geselecteerde groep jongeren en heeft als doel hen te empoweren. Tijdens de opening van de training sprak minister Steven Mac Andrew de jongeren toe. Hij spoorde hen aan om zich in te zetten voor het leren van computervaardigheden.

Deze vaardigheden zijn onmisbaar in de moderne wereld van vandaag en kunnen de jongeren helpen om te gedijen in zowel hun persoonlijk als professioneel leven. De minister benadrukte ook dat de training past in het kader van duurzame ontwikkeling. De internationale gemeenschap roept op om niemand achter te laten, en AWJ wil met deze training een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jongeren in Coronie.

De training wordt verzorgd door Jamaata Education Center en is geheel gratis voor de jongeren. Het ministerie vergoedt de kosten van de training. De directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, is tevreden over de samenwerking met Jamaata Education Center. Het instituut heeft al met succes zeven computertrainingen in andere districten verzorgd.

Unieke kans voor jongeren Coronie
DNA-lid Joan Wielzen is blij dat Coronie niet is vergeten. Ze benadrukt dat het langer dan 20 jaar geleden is dat er voor het laatst een computertraining in Coronie werd verzorgd. Ze moedigt de jongeren aan om deze unieke kans te benutten.

Met de training wil AWJ de jongeren in staat stellen om hun eigen leven vorm te geven en actieve deelnemers te worden in hun district en in de samenleving. De training duurt 10 dagen en wordt gegeven aan 22 jongeren.

Jennifer Landveld-Jamaata, directeur van Jamaata Education Center, heeft zich spontaan beschikbaar gesteld om de cursisten ook buiten de officiële lestijden te begeleiden. De cursisten zijn gemotiveerd om te beginnen met de training. Ze zien het als een kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun toekomstperspectief te verbeteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew moedigt jongeren in Coronie aan computervaardigheden te leren