zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Mac Andrew: “Meldingsplicht bij ontslag met dringende redenen”

lees ook ...

Gezondheidswerkers getraind in zelfmoordpreventie door PAHO ...

Suïcide is een wereldwijd probleem dat jaarlijks miljoenen levens eist en diepe wonden achterlaat in gemeenschappen. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid heeft de Pan American Health...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op vragen van journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) aangegeven, dat er een meldingsplicht geldt voor elk ontslag met dringende redenen. Dit verklaarde hij naar aanleiding van het ontslag van EBS-medewerker Marciano Hellings, dat werd onderbouwd met ‘dringende redenen’.

Als voorbeelden van dringende redenen noemde Mac Andrew diefstal en spionage. De minister gaf aan dat hij tot op dat moment nog geen melding had ontvangen van het ontslag door de EBS-directie. Over de rol van het ministerie in dit soort gevallen zei de minister dat er geen directe rol is, omdat er voldoende instituten zijn die deze zaken behandelen. Hij verwees hierbij naar de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname, waar partijen een beroep op kunnen doen om te bemiddelen in het geschil.

Bij de EBS is Hellings door de directie ontslagen omdat hij, volgens directeur Leo Brunswijk, de gedragsregels vervat in de cao heeft overtreden en de directie heeft beledigd. Hellings is tevens voorzitter van de Ogane Werknemersorganisatie Suriname (OWOS), de vakbond bij de EBS. Brunswijk heeft aangegeven, dat het ontslag niet zal worden teruggedraaid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew: "Meldingsplicht bij ontslag met dringende redenen"