zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Mac Andrew installeert Arbeidsadvies College voor nieuwe zittingsperiode

lees ook ...

OBS reageert op uitspraken van minister Orie

De organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) vond het nodig een persconferentie te beleggen om te reageren op uitspraken die minister Henry Orie van Onderwijs, wetenschap & Cultuur dee...

Op woensdag 8 mei 2024 heeft minister Steven Mac Andrew van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) de leden van het Arbeidsadvies College (AAC) geïnstalleerd voor de nieuwe zittingsperiode 2024-2025. Tijdens deze gelegenheid benadrukte de bewindsman de belangrijke rol van dit college in het beleidsvormingsproces van het ministerie van Arbeid. De inzichten en adviezen van het college, gebaseerd op de kennis en expertise van de sociale partners, helpen de minister bij het nemen van beslissingen op het gebied van wetgeving en beleid door middel van nauwkeurige analyses.

Minister Mac Andrew beschouwt het AAC als een goed voorbeeld van de werking van de ‘sociale dialoog’, een van de vier pijlers van het Decent Work-concept. Deze dialoog bevordert constructieve gesprekken tussen werkgevers, werknemers en de overheid om overeenstemming te bereiken over arbeidsgerelateerde kwesties. Hoewel het AAC zich tot nu toe voornamelijk heeft gericht op arbeidswetgeving, wil de minister graag dat het college ook input geeft over arbeidsbeleid en de uitvoering ervan, zoals de implementatie van het Decent Work Country-programma 2023-2026. Hij erkent dat hiervoor mogelijk de taken en de duur van de zittingsperiode van het college moeten worden uitgebreid, wat zal worden meegenomen bij de evaluatie van de Wet op het AAC.

Mevrouw Mohnie Babulall, die voor een tweede zittingstermijn het AAC zal voorzitten, bedankte de minister voor het in haar en de leden gestelde vertrouwen. Tijdens deze gelegenheid overhandigde zij de minister het verslag over de zittingsperiode 2022-2023. Samen met enkele leden die al zitting hadden in het vorige college, vroeg ze de minister om aandacht voor de verruiming van de zittingsperiode, zodat het college meer taken kan uitvoeren. Het AAC bestaat verder uit: Rowan Noredjo (AWJ), Glenn Piroe (AWJ), Naomi Esajas-Friperson (AWJ), Dusty Santokhie-Karijadrana (JusPol), Imro Edam (Moederbond), Jerrel Zegelaar (PWO), Anita Palmtak-Coutinho (CLO), Claudette Etnel (C-47), G. Sairras (VSB), Kamlesh Ganesh (VSB), Ch. Reiziger (ASFA), L. Pinas (ASFA) en Wihtley Lodik (secretaris/AWJ). Ook zijn er plaatsvervangende leden benoemd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew installeert Arbeidsadvies College voor nieuwe zittingsperiode