zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew en Amerikaanse ambassadeur bespreken jeugdbeleid

lees ook ...

Meeting of the Anti-Corruption Commission

Members of the Anti-Corruption Commission visited the Public Prosecution Service (OM) for the first time on May 30, 2023, on that day. Additionally present was Public Prosecutor Nirmala Maikoe. The vi...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Robert Faucher, ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Tijdens het bezoek heeft de minister de ambassadeur bijgepraat over het beleid van het ministerie, waarbij vooral het jeugdbeleid en de situatie van jongeren in Suriname aan bod kwamen.

Minister Mac Andrew heeft uitgebreid verteld over de stappen die het ministerie heeft genomen en nog gaat nemen om kinderarbeid tegen te gaan en om risico- en kansarme jongeren zelfredzaam te maken. Ambassadeur Faucher toonde interesse in zowel kinderarbeid in het achterland als de rol van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) in relatie tot het werkgelegenheidsbeleid en het beleid om risico- en kansarme jongeren in sociaaleconomisch opzicht weerbaar te maken.

Daarnaast hebben ambassadeur Faucher en the United States Agency for International Development (USAID) plannen om mogelijkheden te bekijken om het jeugdbeleid te ondersteunen, verdere skills-ontwikkeling te bevorderen en de mentale weerbaarheid van de doelgroep te verhogen. Er zal daarom binnenkort een meeting worden gepland met de directeur van USAID, die Suriname zal aandoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew en Amerikaanse ambassadeur bespreken jeugdbeleid