dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew bezoekt NIMOS

lees ook ...

Jonge Surinaamse vrouw dood aangetroffen in hotel in Guyana

Afgelopen maandag werd in een hotel in Guyana het levenloze lichaam van een jonge Surinaamse vrouw gevonden. Het betreft de 25-jarige Gaitree Katrain, geboren in Guyana maar in het bezit van Surinaams...

Minister Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) bracht op maandag 27 maart jongstleden een kennismakingsbezoek aan het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname(NIMOS). Daarbij waren aanwezig, de directeur Milieu Ritesh Sardjoe, directeur Algemene Zaken en Financieel Beheer en mevrouw Vanessa Gefferie van het ministerie van ROM.

De bewindsman en zijn delegatie kregen daarbij een presentatie over de doelstellingen, taken, de interne structuur en de lopende en afgeronde projecten van het NIMOS. De presentatie werd verzorgd door de waarnemend Algemeen Directeur Cedric Nelom. Er werd ook aandacht van de bewindsman gevraagd ten aanzien van de beleidsstructuur die ontwikkeld moet worden op een technisch niveau die inmiddels ook is aangepast in de milieu raamwet.

Het NIMOS houdt zich bezig met gebrekkige drainage systemen voor afvalwater; inadequate vuilophaal en –verwerking, ongecontroleerde schelp- en zandafgravingen, kwikvervuiling van bodem en waterwegen en ongecontroleerde lozing van industrieel afval.

Minister Mac Andrew benadrukte dat hij aandacht zal besteden aan het Instituut. Ook gaf de bewindsman aan, zijn ondersteuning te geven voor de aangelegenheden ten aanzien van de kwestie transitie naar NMA en het belang van het EMSAGS_project.

Minister Steven Mac Andrew zei uit te kijken naar een goede samenwerking tussen het ministerie van ROM en het NIMOS ten behoeve van zaken die doorgevoerd moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew bezoekt NIMOS