vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mac Andrew bezoekt NIMOS

lees ook ...

Grachelle Sluisdom was sworn in

The National Assembly (DNA) has been fully restored. Grachelle Sluisdom, the 11th candidate on the VHP list in Paramaribo for the 2020 elections, has just taken the oath of office and been admitted to...

Minister Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) bracht op maandag 27 maart jongstleden een kennismakingsbezoek aan het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname(NIMOS). Daarbij waren aanwezig, de directeur Milieu Ritesh Sardjoe, directeur Algemene Zaken en Financieel Beheer en mevrouw Vanessa Gefferie van het ministerie van ROM.

De bewindsman en zijn delegatie kregen daarbij een presentatie over de doelstellingen, taken, de interne structuur en de lopende en afgeronde projecten van het NIMOS. De presentatie werd verzorgd door de waarnemend Algemeen Directeur Cedric Nelom. Er werd ook aandacht van de bewindsman gevraagd ten aanzien van de beleidsstructuur die ontwikkeld moet worden op een technisch niveau die inmiddels ook is aangepast in de milieu raamwet.

Het NIMOS houdt zich bezig met gebrekkige drainage systemen voor afvalwater; inadequate vuilophaal en –verwerking, ongecontroleerde schelp- en zandafgravingen, kwikvervuiling van bodem en waterwegen en ongecontroleerde lozing van industrieel afval.

Minister Mac Andrew benadrukte dat hij aandacht zal besteden aan het Instituut. Ook gaf de bewindsman aan, zijn ondersteuning te geven voor de aangelegenheden ten aanzien van de kwestie transitie naar NMA en het belang van het EMSAGS_project.

Minister Steven Mac Andrew zei uit te kijken naar een goede samenwerking tussen het ministerie van ROM en het NIMOS ten behoeve van zaken die doorgevoerd moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mac Andrew bezoekt NIMOS