dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Minister LVV bezoekt Boskamp

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Ing. P. Sewdien heeft op 03 juni samen met de districtscommissaris van Saramacca, mevr. Sherin Bansi-Durga, een bezoek gebracht aan het vissersdorp Boskamp. De vissers te Boskamp kampen al enige tijd met problemen aangaande de visserij, dit hebben zij kenbaar gemaakt aan de districtscommissaris.

Er heeft op 28 april 2022 een vergadering plaatsgevonden met de districtscommissaris, de onderdirecteur van Visserij en de Directeur van Kustwacht Suriname. Waarbij de problemen werden aangehoord en gerapporteerd aan de minister. Vandaag is er in dit kader een vervolg vergadering geweest met de vissers en de minister.

De problemen waarmee de vissers te kampen hebben zijn onder andere: ontevredenheid mbt. visvergunningen, ‘Njawarie’ en ‘Jagie’ boten, gebruik van ‘verboden’ netten onder de vissers, illegale vissers vanuit Guyana die tot aan de monding van de Coppename rivier komen om te vissen, vernielingen aan fuiken van de fuikhouders, ontevredenheid mbt de belofte van de President van Suriname, aan de President van Guyana voor 150 visvergunningen, weinig tot geen controle over water zijndens de politie de Kustwacht.

Tijdens de vergadering zijn de problemen wederom aangekaart bij de minister door de vissers. De bewindsman gaf aan dat de problemen in de Visserij sector bekend zijn bij hem, omdat hij zelf uit die branche komt, en dat deze problemen een historie hebben, omdat het nooit structureel is aangepakt. “Maar daarin gaat er nu verandering in komen omdat zaken hard aangepakt zullen worden, Njawarie gaat hard aangepakt worden” Aldus de Minister.

Ook ging de minister in op het problematiek ‘illegale vissers uit Guyana’ en dat er goede afspraken gemaakt zal worden met Kustwacht Suriname. De ontevredenheid met betrekking tot de visvergunningen heeft de minister aangegeven dit met zijn staf te bespreken. De vissers en de minister gingen uit elkaar met de afspraak om binnen een maand met staf van het directoraat Visserij erbij, weer bijelkaar te komen om zo van gedachten te wisselen en een aanzet te geven om de misstanden oftewel de problemen gezamenlijk aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister LVV bezoekt Boskamp