donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Minister LVV bespreekt FAI in Nederland

lees ook ...

Werkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen

Op zaterdag 18 maart 2023 heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de tweede trainingssessie gehouden, waarbij leden en plaatsvervangende leden werden bijgepraat over de taken en werkzaamheden van ver...

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien, deelde gisteren tijdens een persconferentie inzake het werkbezoek van de presidentiële delegatie aan Nederland mee, dat er waarschijnlijk een investeerder voor het bacovebedrijf Food and Agriculture Industries (FAI) is gevonden.

Volgens de Surinaamse minister is er een goed onderhoud geweest met de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten. ‘’Het eerste wat wij gepland hadden, was een bezoek aan de Wageningen University & Research, WUR, op het gebied van moderne en groene landbouwtechnieken. Daar hebben wij diverse projecten besproken en we hebben de WUR ook gevraagd, te helpen bij het verwerken van groenten en fruit‘’, zei Sewdien. Ook zijn zaken die te maken hebben met de export volgens Sewdien, eveneens besproken.

De minister deelde mee, dat er waarschijnlijk een investeerder is gevonden voor het bacovenbedrijf FAI. Het gaat om het Forest Effect Fund (FEF), dat volgens Sewdien, Nederlandse ondernemers helpt investeren in de agrarische sector in opkomende of ontwikkelingslanden. De bewindsman wacht momenteel op een voorstel van FEF.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister LVV bespreekt FAI in Nederland