zondag 19 september 2021
30.5 C
Paramaribo
20.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister LVV bespreekt FAI in Nederland

lees ook ...

President Santokhi 18 september naar Celac vergadering

President Chandrikapersad Santokhi neemt op 18 september 2021 deel aan de 06de summit van de Celac (Community of Latin-American and Caribbean States) in Mexico. "Het is een staatshoofden conferentie v...

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien, deelde gisteren tijdens een persconferentie inzake het werkbezoek van de presidentiële delegatie aan Nederland mee, dat er waarschijnlijk een investeerder voor het bacovebedrijf Food and Agriculture Industries (FAI) is gevonden.

Volgens de Surinaamse minister is er een goed onderhoud geweest met de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten. ‘’Het eerste wat wij gepland hadden, was een bezoek aan de Wageningen University & Research, WUR, op het gebied van moderne en groene landbouwtechnieken. Daar hebben wij diverse projecten besproken en we hebben de WUR ook gevraagd, te helpen bij het verwerken van groenten en fruit‘’, zei Sewdien. Ook zijn zaken die te maken hebben met de export volgens Sewdien, eveneens besproken.

De minister deelde mee, dat er waarschijnlijk een investeerder is gevonden voor het bacovenbedrijf FAI. Het gaat om het Forest Effect Fund (FEF), dat volgens Sewdien, Nederlandse ondernemers helpt investeren in de agrarische sector in opkomende of ontwikkelingslanden. De bewindsman wacht momenteel op een voorstel van FEF.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister LVV bespreekt FAI in Nederland