maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens verduidelijkt beslissing openen scholen

lees ook ...

ABOP en PL gaan samen verkiezing 2025 in

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en Pertjajah Luhur (PL) hebben reeds besloten met elkaar te blijven samenwerken. Zij gaan samen de verkiezing  van 2025 in. De samenwerking tusse...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geeft  in verband met het openen van de basisscholen aan dat het aantal besmettingen vanaf de basisschool tot de universiteit onder een populatie van 150.000 personen, heel klein is.  En hoewel gebleken is dat kinderen in de leeftijdscategorie vier tot en met twaalf jaar niet erg ziek worden van een corona besmetting, roept de minister leerkrachten op om zich te laten inenten om zichzelf, collega’s en leerlingen te beschermen.

De minister zegt het besluit de scholen te openen genomen na toestemming daar voor gekregen te hebben van het Outbreak Managementteam. De leerlingen van de basisscholen en de examenkandidaten van het VOJ en VOS mogen in kleine groepjes de school bezoeken onder strenge COVID-19-protocollen. Het ministerie wil ook de leerkrachten die zich willen laten vaccineren tegemoet komen. De bedoeling is om mobiele units voor vaccinatie op te zetten waar de leerkrachten die zich alsnog willen laten vaccineren naartoe kunnen. Minister Levens zegt dat niemand zal worden verplicht om het vaccin te nemen.

In het binnenland kunnen de scholen nog niet beginnen omdat vele scholen door de zware en aanhoudende regen onder water zijn gelopen. Het gevolg hiervan is dat schoolmeubilair en schoolboeken zijn vernietigd. Ook moet er nog  een grote schoonmaak plaatsvinden, waarbij waarschijnlijk hulp van de brandweer nodig is. Na de schoonmaakbeurt moet ook het nog te redden meubilair worden gerepareerd waar dat mogelijk is.

Zo ziet de situatie er in de huidige crisis situatie er tot nu toe uit voor de schoolgaande jeugd. Wij zullen ons aan moeten passen aan de Covid-pandemie en de overdadige regens die het land onder water hebben gezet en nog net geen natuurramp genoemd kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens verduidelijkt beslissing openen scholen