zaterdag 25 maart 2023
30.7 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Levens spreekt tijdens uitvaartdienst van oud-minister Rusland

lees ook ...

The French want to provide anti-corruption training for Suri...

The French delegation was welcomed by Acting Attorney General Garcia Paragsingh on Wednesday at the Attorney General's Office. Nicolas de Lacoste, the French ambassador, the "Deputy Manager" of the Fr...

Op Zaterdag 04 februari jongstleden bracht de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens tijdens de uitvaartdienst eer aan de op 28 januari 2023, overleden oud-minister Harold Hubert Rusland.

Minister Marie Levens, die zelf heeft gediend onder dhr. Rusland, toenmalig minister van Onderwijs (1980-1983), sprak vol lof over de prettige samenwerking die zij heeft gekend met hem. Mevrouw Levens was toen belast met het Bureau informatie en studie faciliteiten waar zij samen met de heer Rusland heeft kunnen bewerkstelligen dat honderden Surinamers werden gefaciliteerd met studiebeurzen en andere studie faciliteiten.

Ook gaf zij aan dat hij altijd het nationaal belang boven het politiek belang plaatste. Levens gaf verder ook aan dat zij ervoor zal zorgen dat zijn werk wordt voortgezet.
Dhr. Harold Hubert Rusland, was van huis uit onderwijzer. Hij heeft naast zijn ministerschap van 1980-1983 ook gefungeerd in de functie van voorzitter van diverse vakbonden binnen Suriname. Rusland overleed op 84-jarige leeftijd na een kortstondig ziekbed.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens spreekt tijdens uitvaartdienst van oud-minister Rusland