zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens ontvangt onderwijsvakbonden

lees ook ...

Commissie ontwerpwet wijziging kiesstelsel geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 29 maart jongstleden een technische commissie geïnstalleerd, die zal werken aan het samenstellen van een ontwerpwet in verband met de aankomende wi...

Besturen van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn ontvangen voor een bespreking door minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Er is gebrainstormd over het wensenpakket van de bonden en vernieuwingen  in het onderwijs. Voorzitter Mangre  heeft aandacht gevraagd voor scheve verhoudingen, waarbij een onderdirecteur op een voj-school meer verdient dan de directeur.

Volgens BvL/ALS-voorzitter zijn er vragen in zowel de gemeenschap als bij onderwijsgevenden. De voortgangsrapporten creëren volgens leerkrachten heel veel werk voor hen, doordat er teveel moet worden ingevuld.

De bewindsvrouw vindt dat de onderwijsvernieuwingen moeten worden doorgevoerd, en dat leerkrachten nog goed moeten wennen hieraan, daarom is de training van onderwijsgevenden om te werken in dit systeem nog gaande. Verder zegt de bewindsvrouw dat het drop-out percentage in Suriname nog veels te hoog is. “Kinderen mogen niet meer uit het systeem vallen,” aldus de minister. Het moet mogelijk zijn om leerlingen  minimaal tot het tiende leerjaar (voorheen tweede klas mulo/lbo) in school te  houden. Er kan dan een keus gemaakt worden voor een vak.

Het wensenpakket zal besproken worden binnen een cluster van ministers, die hiermee is belast. Bij salaris aanpassing zullen de toelagen niet meer gelden. Verder wil Levens eens per kwartaal vergaderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens ontvangt onderwijsvakbonden