zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens ontvangt onderwijsbonden

lees ook ...

Voorbereiding parade en defile verloopt goed

Op dinsdag 22 november 2022 is er verslag gedaan aan de president over de parade en het defilé voor de onafhankelijkheidsviering. Op 25 november 2022 bij de herdenking van 47 jaar Onafhankelijkheid va...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), ontving op woensdag 18 augustus jongstleden vertegenwoordigers van de de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond (COB) voor een bespreking. Directeur Beroepsonderwijs, Gracia Valies-Ormskirk was daarbij aanwezig. Enkele dagen geleden dienden de onderwijsbonden al een petitie in bij de minister.

De bewindsvrouw hield de aanwezigen voor dat zij zich teug kan vinden in de eisen. Ze is zich ervan bewust dat vooral de brandstofprijs van invloed is op prijzen in de winkels. Hoewel minister Levens zei geen toezeggingen te kunnen doen, is zij van oordeel dat er enkele zaken voor deze doelgroep gerealiseerd moeten worden. De bewindsvrouw merkte op dat in grote delen van de gemeenschap hetzelfde leeft als in de petitie is aangehaald. “En die zaken staan vandaag op agenda van de Raad van Ministers (RvM)”, zei de bewindsvrouw.

Minister Levens gaf aan dat zij binnen de Raad van Ministers, zich er sterk voor zal maken, dat minimale zaken gerealiseerd worden. Ze gaf de KOB- en COB-vertegenwoordigers mee, dat de COVID-19-pandemie er mede oorzaak van is dat een groot deel van de financiële middelen wordt gestopt in de gezondheidszorg.

De vervoerstoelage die achterhaald is, zal worden geëvalueerd. Eén van de verzoeken van de leerkrachten is ook tandheelkundige zorg. Door de besturen is voorgesteld, dat de overheid met een deel van deze kosten inkomt, zodat tandartsbezoek financieel draaglijker wordt voor leerkrachten.

De vertegenwoordigers van de KOB en COB vroegen de minister om geïnformeerd te worden over genomen besluiten, omdat de achterban concrete resultaten wil hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens ontvangt onderwijsbonden