zondag 14 augustus 2022
24.4 C
Paramaribo
26.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens ontvangt naslagwerken van Vids

lees ook ...

President Santokhi weggejaagd uit Apoera

President Santokhi heeft op 08 augustus jongstleden Kabalebo bezocht waarbij hij het houtbedrijf Greenheart en onder andere de dorpen Apoera, Washabo en Section bezocht. De steiger te Section werd ook...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden inSuriname (VIDS) heeft op 07 december jongstleden door middel van haar directeur Cylene France, drie publicaties overhandigd aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De naslagwerken kunnen als leidraad gebruikt worden voor het bepalen van het onderwijsbeleid in de betreffende gebieden.

De onderzoeken zijn door de Inheemsen zelf gedaan en hebben betrekking op de leefsituaties in de gebieden. Er wordt in de publicaties onder andere aandacht besteed aan gezondheidszorg en onderwijs. De boeken worden door de minister op prijs gesteld omdat het zo voor het departement eenvoudiger wordt om de nodige aanpassingen te plegen.

Minister Levens gaf ook aan dat er ten aanzien van het onderwijs in de Inheemse gebieden verandering wordt gebracht, omdat er scholen komen in de Trio-dorpen Amotopo en Coeroeni. De naslagwerken zijn: Een ‘Baseline rapport over de Inheemsen in Suriname’, ‘De historische Inheemse bevolking aan de Corantijnrivier’ en ‘Archiefonderzoek naar historische en eigentijdse bronnen van de Kali’na en Lokono aan de Beneden-Marowijnerivier’.

Verschillende ministeries hebben deze rapporten van de VIDS ontvangen. De inhoud, die ook betrekking heeft op de uitvoering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), zal de overheid moeten ondersteunen in het verder ontwikkelen van de dorpsgemeenschappen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens ontvangt naslagwerken van Vids