zondag 2 april 2023
25 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens maakt overgangsnormen bekend

lees ook ...

A minimum hourly rate establishes the base of your salary

The minimum hourly wage should not be viewed by Surinamese people as a paycheck that can be used for anything, according to Minister Steven Mac Andrew of Labour, Employment, and Youth Affairs. The Sur...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 01 juni 2021 tijdens een zoompersconferentie de  overgangsnormen voor het schooljaar 2020/2021 gepresenteerd. De minister gaf aan  dat het schooljaar op basis van het eerste en tweede kwartaal wordt afgesloten waarbij de focus bij de toetsing ligt op de basisvakken. Voor de basisschool zijn deze rekenen en taal. Voor de Mulo zijn de basisvakken Nederlands en Engels, wiskunde en natuurkunde. Voor VWO en Havo zijn de basisvakken Nederlands en Engels en de richtingsvakken.

Minister Levens gaf aan dat alleen de werkelijk behandelde leerstof zal worden getoetst. Er zullen alternatieve toetsingsvormen worden toegepast. Op de lagere school gaat men naar de volgende klas met een observatieformulier, rubric (toetsingsformulier criteria) en voortgangsrapport, waarbij zal worden omschreven waarom leerlingen met bepaalde cijfers overgaan. Voor de muloschool is er een rapport met overgangsnormen. Voor eindexamenklassen wordt het eindexamen meegenomen. Bij Havo en vwo wordt de afsluitende toets meegenomen bij de beoordeling.

Niet alle leerlingen waren in staat aan de  onlinelessen  deel te nemen, vandaar dat er in samenspraak met de scholen de daadwerkelijke behandelde leerstof tot en met het tweede kwartaal getoetst zal worden. Het streven is wel om bij heropening van de scholen de leerstof van het derde kwartaal alsnog over te brengen aan de scholieren. De minister drukte de studenten op het hart alle mogelijkheden te benutten om desnoods op eigen tempo te blijven studeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens maakt overgangsnormen bekend