zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens hoort noden leerkrachten onder gelopen gebieden aan

lees ook ...

Vp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijk...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit kritiek op de handelspraktijken van cambiohouders, waarbij hij suggereert dat zij een rol spelen in de koersontwikkeling van de valuta. Hij merkt op dat het wei...

De leerkrachten uit de onder water gelopen gebieden uit voornamelijk Boven-Suriname en Boven-Marowijne gaven hun noden door aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en haar staf. In haar toespraak tot de aanwezigen merkte de bewindsvrouw op dat de problemen in de gebieden vrijwel identiek zijn.

Onderwijsgevenden hebben aangegeven, dat zij wel terug willen naar hun standplaats maar dat de voorwaarden daarvoor aanwezig moeten zijn. Zij vragen financiële hulp bij het opnieuw aanschaffen van spullen, die in de overstroming verloren zijn gegaan.

Andere punten die zij aanhaalden waren dat zij de verhoging niet gezien hebben op hun loonstrook. Zij gaven aan dat de droge tijd weer aanbreekt straks en dan zal er een tekort ontstaan aan water. Zij vragen om nu voorbereidingen te treffen, zodat er geen stagnatie optreedt in het onderwijsproces. Het elektriciteitsprobleem was ook een punt.

Verder gaven zij aan dat leerkrachten graag zien dat het ministerie het Platform Binnenland ziet als waardige partner en dat zij actief worden betrokken bij zaken die hun aangaan. Zij vroegen ook naar mogelijkheden om verder te studeren via afstandsonderwijs, zodat zij ook hogerop de maatschappelijke ladder kunnen komen. Zij zien graag dat de toelagen per gebied nader bekeken worden. De leerkrachten willen verder medische verzekering en een betere samenwerking tussen MinOWC en Medische Zending. Graag zien zij dat er dat er niet alleen leerkrachten van marronafkomst naar het binnenland worden gestuurd.

De bewindsvrouw heeft toegegeven, dat de situatie erger is dan zij dacht. De minister zal alle knelpunten zorgvuldig doornemen met haar staf. De minister zei geen beloftes te willen doen. Ze gaf de groep door dat er enorm veel geld nodig is om de leerkrachten veiliger te laten wonen. Binnen een week zal het Platform Binnenland ontvangen worden door de departementsleiding.

Momenteel worden begrotingen gemaakt op basis van de twee voorgaande overstromingen. Bij de vorige overstroming is ongeveer SRD 15 miljoen uitgegeven aan onder andere reparatie, schoonmaak en transport.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens hoort noden leerkrachten onder gelopen gebieden aan