maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Levens en Chinese anbassadeur bespreken samenwerking

lees ook ...

Borstvoeding is gratis

 De borstvoedingsweek  van het ministerie van Volksgezondheid  wordt gehouden van  1 tot en met 7 augustus.  Meerzorg, Commewijne was de startplaats, met als thema dit jaar: Stand up for breastfeeding...

De nieuwe ambassadeur van de Volksrepubliek China, Han Jin, heeft op vrijdag 27 augustus 2021 een bezoek gebracht aan de minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).  De nieuwe ambassadeur en de minister hebben de voordelen voor beide landen op het gebied van onderwijs met elkaar besproken. 

Tijdens de bespreking kwamen de beurzen die China jaarlijks aan Suriname aanbiedt aan de orde. De bedoeling is dat het verstrekken van deze beurzen wordt gecontinueerd. Het Confucius Instituut, dat door China geschonken is aan Suriname, zal ingezet worden om meer bekendheid te geven aan de diversiteit van de Chinese cultuur middels tentoonstellingen. Het confucius instituut is een wereldwijde non-profit onderwijsinstelling en is onderdeel van het Chinese ministerie van Onderwijs.

Het huidige Huawei-project zal versterkt worden en het streven is om zakelijk onderwijs te introduceren op de scholen. In de samenwerking zal ook aandacht worden besteed aan het opleiden van meer onderzoekers. Er wordt daarbij gekeken naar de universiteiten van China en de Anton de Kom Universiteit van Suriname om meer wetenschappelijk onderzoek te doen. Zowel de minister als de ambassadeur kijkt uit naar een goede samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens en Chinese anbassadeur bespreken samenwerking