dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Levens bezoekt scholen Brokopondo

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC), Marie Levens, heeft op maandag 14 juni, een bezoek gebracht aan het district Brokopondo om de scholen die onder water zijn gelopen door de extreme regens. De minister werd door de districtscommissaris, Ludwig Mendelzoon en zijn staf, warm onthaald.

De DC kreeg de kans om ook andere problemen waar het onderwijs in Brokopondo mee kampt onder de aandacht van de minister te brengen zoals onafgemaakte schoolgebouwen, vervallen onderwijswoningen en te grote klassen. De minister bezocht Mulo Brokopondo en Mulo Brownsweg. Door zware regenval stond Mulo Brokopondo, die in een dal is gebouwd, volledig onder water en heeft enorme schade opgelopen. Houten deuren zijn gezwollen, airco’s en freezer zijn kapot en er ligt nog een laag aangekoekte modder. Door de goudwinning is de kreek die achter de school loopt dichtgeslibd, wat ook bijdraagt aan de wateroverlast.

DC Mendelzoon gaf aan dat er zal worden gekeken naar een duurzame oplossing. Ook bij de Muloschool te Brownsweg werd de minister geconfronteerd met werkomstandigheden die te wensen overlaten waaronder een begroeid terrein en onvoldoende leslokalen.  De schoolleiders en leerkrachten spraken hun frustratie uit over verschillende onderwijsproblemen en de minister vroeg ze om de moed niet op te geven omdat de noden haar aandacht hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Levens bezoekt scholen Brokopondo