maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsingh spreekt 21ste OAS Ministeriele Conferentie toe

lees ook ...

Melkcentrale verhoogt prijzen

De Melkcentrale komt er ook niet onderuit en heeft ingaande vrijdag zijn prijzen voor de verschillende producten aangepast. Directeur Dewkoemar Sitaram zegt aan de media dat de aanpassing zo lang moge...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft de 21ste OAS Inter-Amerikaanse Conferentie van Ministeries van Arbeid (IACML) toegesproken. De tweedaagse conferentie, waaraan alle ministers van arbeid van de regio deelnemen werd gehouden van 23-24 september 2021. 

De conferentie heeft verschillende thema’s besproken zoals sociale dialoog om uit de COVID-19-crisis te geraken en veilige arbeid, sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkeling en het komen tot veerkrachtigere, duurzamere, rechtvaardigere en meer inclusieve samenlevingen na de ‘lessons learned’ van de pandemie. Ook legde de conferentie de focus op de coördinatie van economisch-, onderwijs-, gezondheids om de gevolgen van de crisis aan te pakken en te overwinnen, evenals de versterking van de ministeries van arbeid vanwege opkomende veranderingen op de arbeidsmarkt.

Minister Kuldipsingh die de Inter-Amerikaanse Conferentie voor de eerste keer toesprak, erkende dat de Amerikaanse landen in OAS-verband een bijdrage kunnen leveren om COVID-19 het hoofd te bieden. De minister legde uit dat Suriname nu een vierde golf meemaakt en dat het effecten heeft op het leven van de burger, de openbare gezondheidszorg, de economie en de arbeidsmarkt. Ze haalde het belang van de vaccinatiecampagne van de regering aan en de pogingen die worden ondernomen om de vaccinatiegraad te verhogen. Daarbij wordt Suriname, wat arbeid betreft, geleid door de nationale wetgeving, de WHO-opvattingen en de ILO-richtlijnen, aldus de minister. De COVID-19-protocollen die voor verschillende sectoren gelden werd ook door de bewindsvrouw aangehaald, aangezien besmetting ook op werkplaats kan plaatsvinden.

Zij benadrukte in haar toespraak het belang van sociaal dialoog. Met betrekking tot hulp aan de samenleving haalde de minister de financiële assistentie aan die de afgelopen periode gegeven is aan werkenden en kleine zelfstandigen die door de pandemie hun inkomen hebben kwijtgeraakt. In het kader van de beleidscoördinatie noemde de bewindsvrouw het Clusterteam waarin Arbeidsinspectie een voorname rol speelt, de inspanningen die gepleegd worden door het Covid Outbreak Management Team en de afstemming die tussen de ministers plaatsvindt. Het belang van regionale samenwerking om van elkaar te leren en nationale systemen te versterken werd ook door Suriname aangehaald. De minister maakte haar ondersteuning voor de verklaring en het actieplan die bij de conferentie zijn aangenomen kenbaar.

De Inter-Amerikaanse Conferentie van Ministers van Arbeid wordt om de drie jaar gehouden en dit keer was de Argentijnse regering gastheer. Door de COVID-19 pandemie werd de IACML voor het eerst virtueel gehouden waaraan in totaal ca. 150 personen participeerden waaronder de ministers van Arbeid van de verschillende landen in de Amerikaanse hemisfeer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh spreekt 21ste OAS Ministeriele Conferentie toe