vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsingh waarschuwt: “Harde aanpak bij hamsteren en prijsopdrijving”

lees ook ...

Surinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblle (DNA) aangegeven, dat het verlichten van de noden van kwetsbare gezinnen binnen de samenleving een cruciale prioriteit is. Als onderd...

Bij de acties van de Economische Controle Dienst (ECD) is gebleken dat handelaren en importeurs zich vaker schuldig maken aan prijsopdrijving en hamsterpraktijken. Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap Technologische Innovatie (EZ) laat weten dat er hiertegen hard zal worden opgetreden. Handelaren en importeurs moeten hun prijzen kunnen verantwoorden.

Naast prijsopdrijvingen zijn er lieden die opzettelijk schaarste creëren van onder andere kookgas. “We hebben gezien dat er is gehamsterd op gasbommen de afgelopen periode”. De bewindsvrouw geeft aan dat dit ten strengste verboden is. Bij het hamsteren zullen de goederen in beslag genomen worden en de winkeliers kunnen zware boetes krijgen. De bewindsvrouw meldt dat de goederen na inbeslagname op de veiling geplaatst zullen worden.

Het ministerie is voornemens over te gaan tot een nieuw beleid waarbij handelaren op een blacklist kunnen komen waarna de vergunning voor langere periode kunnen worden ingetrokken. “De regering doet haar werk, maar we vragen ook de importeurs en winkeliers om die saamhorigheid waarbij het volk offers brengt, om ook daarnaar te kijken”, zegt minister Kuldipsingh.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh waarschuwt: “Harde aanpak bij hamsteren en prijsopdrijving”