maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Kuldipsingh opvolger Walden en Steven Mac Andrew naar Arbeid

lees ook ...

Suriname intensiveert samenwerking met ICAO ter voorbereidin...

Suriname neemt stappen om zich voor te bereiden op de aankomende audit in 2024 of 2025 op het gebied van burgerluchtvaart. De Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) ondersteunt dit initiati...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is vanaf dinsdag officieel de nieuwe minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI). Kuldipsingh neemt al geruime tijd waar op dit ministerie. Saskia Walden heeft haar portefeuille ter beschikking gesteld van president Chandrikapersad Santokhi. De bedoeling is dat Walden anders zal worden ingezet.

Alvorens minister Kuldipsingh de verantwoordelijkheid op het ministerie van EZOTI overneemt, zal zij eerst haar verantwoordelijkheden op het ministerie van AWJ overdragen aan haar opvolger, Steven Mac Andrew. Zijn beëdiging tot minister vindt dinsdag plaats op het presidentieel paleis. Hierna zal hij het protocol van overdracht tekenen op het ministerie van AWJ.

Vanaf het aantreden van deze regering was aangegeven, dat de regering en haar werkarmen continu aan evaluatie en (zelf)correctie onderhevig zouden zijn. Ministers worden beëdigd door de president en krijgen daarna het beheer over een ministerie toegewezen. Hun ontheffing is, net als hun benoeming, een prerogatief van de president.

De regering wijst erop dat evaluatie een constant proces is waarbij verdere veranderingen zullen worden gepleegd, wanneer en waar nodig. Zo zijn er nog gesprekken gaande met diverse ministers. Deze evaluatiegesprekken laten zien dat er onvoldoende uitvoeringscapaciteit is op bepaalde ministeries. Hier heeft de president de opdracht gegeven binnen een maand bij te stellen. Waar nodig zullen deze ministers individuen moeten identificeren in het kader van capaciteitsversterking.

Een ander gegeven is het programma ‘uitvoering van projecten’. De president is menens met betrekking tot het uitvoeren van de geplande projecten. De structuur die hierbij zal worden gevolgd staat dan ook rechtstreeks onder zijn leiding. Het evaluatieproces zet zich voort tot de parastatalen, diens rvc´s, de districtscommissarissen en andere werkarmen van de regering.

Alle structuren zullen worden aangepakt, ongeacht de politieke partij die daar de leiding heeft aangewezen. Dit proces zal lopen totdat de diverse ministeries voldoende capaciteit hebben ontwikkeld om de komende jaren de projecten, zoals besloten in de regeringsraad, uit te voeren. Het gaat hierbij om meer dan ruim 200 projecten die zijn geïdentificeerd en goedgekeurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh opvolger Walden en Steven Mac Andrew naar Arbeid