vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsingh ontvangt regionaal directeur Unicef

lees ook ...

Startsein tot rehabilitatie Wasima en Clarapolder

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vergezeld van Landbouw-directeur Jitendra Kalloe  en districtscommissaris Senrita Gobardhan dinsdag 23 maart jongstleden, offi...

De plaatselijke directeur van the United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF), Jean Gough, heeft minister Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) een beleefdheidsbezoek gebracht. Nicolas Pron, regionale vertegenwoordiger van UNICEF in Suriname en Guyana, was daar ook bij aanwezig. Dit bezoek vond heeft plaats op vrijdag 1 april 2022.

Tijdens deze gelegenheid is er gesproken over de kansen voor de jeugd, onderwijs en de geestelijke en mentale gezondheid van kinderen. Directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, deelde mee dat het ministerie zich inzet om middels voorlichting jongeren bewust te maken dat zij zich moeten blijven scholen. De bewustwording is vooral nodig bij vroege schoolverlaters en ook tienermoeders. Middels het verzorgen van vaktrainingen, her- en bijscholing komt het ministerie jongeren tegemoet en moedigt ze aan om steeds meer te ondernemen.

Jean Gough vindt het belangerijk dat jongeren zich bewust zijn van hun mentale gezondheid. Zij is van mening dat er in de regio voldoende mogelijkheden zijn om jongeren te stimuleren om te ondernemen. Middels het verzorgen van vaktrainingen kunnen jongeren gestimuleerd worden om hun plaats in te nemen op de arbeidsmarkt. Zij kijkt uit naar een goede samenwerking met Suriname om de mentale gezondheid van jongeren te versterken.

Minister Kuldipsingh benadrukte dat het belangrijk is dat kinderen reeds op de basis school voorlichting krijgen over ondernemen, mentale gezondheid en kinderarbeid. Zij is van mening dat kinderen te allen tijde  beschermd moeten worden tegen kinderarbeidZe noemde de voorlichtingsprogramma’s van het ministerie betreft kinderarbeid die worden uitgezonden in meerdere talen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh ontvangt regionaal directeur Unicef