vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsingh ontvangt regionaal directeur Unicef

lees ook ...

Internationale dag van het Onderwijs

De Internationale Dag van het Onderwijs heeft als thema dit jaar: ‘To invest in people, prioritize education’, oftewel: Het investeren in mensen en educatie voorkeur geven. Binnen dit thema vraagt ...

De plaatselijke directeur van the United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF), Jean Gough, heeft minister Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) een beleefdheidsbezoek gebracht. Nicolas Pron, regionale vertegenwoordiger van UNICEF in Suriname en Guyana, was daar ook bij aanwezig. Dit bezoek vond heeft plaats op vrijdag 1 april 2022.

Tijdens deze gelegenheid is er gesproken over de kansen voor de jeugd, onderwijs en de geestelijke en mentale gezondheid van kinderen. Directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, deelde mee dat het ministerie zich inzet om middels voorlichting jongeren bewust te maken dat zij zich moeten blijven scholen. De bewustwording is vooral nodig bij vroege schoolverlaters en ook tienermoeders. Middels het verzorgen van vaktrainingen, her- en bijscholing komt het ministerie jongeren tegemoet en moedigt ze aan om steeds meer te ondernemen.

Jean Gough vindt het belangerijk dat jongeren zich bewust zijn van hun mentale gezondheid. Zij is van mening dat er in de regio voldoende mogelijkheden zijn om jongeren te stimuleren om te ondernemen. Middels het verzorgen van vaktrainingen kunnen jongeren gestimuleerd worden om hun plaats in te nemen op de arbeidsmarkt. Zij kijkt uit naar een goede samenwerking met Suriname om de mentale gezondheid van jongeren te versterken.

Minister Kuldipsingh benadrukte dat het belangrijk is dat kinderen reeds op de basis school voorlichting krijgen over ondernemen, mentale gezondheid en kinderarbeid. Zij is van mening dat kinderen te allen tijde  beschermd moeten worden tegen kinderarbeidZe noemde de voorlichtingsprogramma’s van het ministerie betreft kinderarbeid die worden uitgezonden in meerdere talen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh ontvangt regionaal directeur Unicef