woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
1
(1)

Minister Kuldipsingh: “Ministers verdienen ook koopkrachtversterking”

lees ook ...

Mike Noersalim: “Tijd voor een vrouwelijke president i...

De voormalig minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de politieke organisatie HVB, Mike Noersalim, vindt dat vrouwen ook de kans moeten krijgen om president van Suriname te worden. Deze uits...

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken (EZ) heeft gereageerd op vragen over de toekenning van 50% koopkrachtversterking aan regeringslieden, waarbij ze benadrukte dat ministers ook recht hebben op koopkrachtversterking. Ze benoemde dat het besluit om ministers een verhoging te geven genomen is door de regering.

Volgens haar is het echter geen koopkrachtversterking, aangezien ministers in het verleden geen verhogingen hebben ontvangen, terwijl anderen dat wel deden. Minister Kuldipsingh erkent dat ministers ook aanzienlijke uitgaven hebben en dat het onrechtvaardig is als zij achterblijven terwijl anderen wel verhogingen krijgen.

Ze merkte op dat ambtenaren in commissies op haar ministerie vaak meer verdienen dan ministers, dankzij extra toelagen. Hoewel ze geen duidelijk standpunt innam over de kwestie en twijfels uitte over het juiste moment voor deze verhoging, gaf ze aan dat ze afwacht wat het regeringsbesluit zal zijn.

Minister Kuldipsingh gelooft niet dat de gehele samenleving moet lijden onder de verhoging van 17 ministers, de vicepresident en de president. Ze benadrukte dat er binnenkort een nieuw systeem zal worden aangekondigd voor prijsbeleid, dat de controles zal verbeteren en reguleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh: "Ministers verdienen ook koopkrachtversterking"