dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsingh laat zich inlichten over lopend programma

lees ook ...

Voorlopig ‘linnen’ of ‘blauw’ rijbew...

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname maakt namens de afdeling Rijbewijzen het volgende bekend: de groep rijbewijshouders die  naar het buitenland moeten en een aanvraag hebben i...

De monitoringscommissie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken(AW&J) heeft minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie op vrijdag 19 februari ingelicht over de voortgang van het ‘Decent Work Country Programme Suriname II 2019-2021 (DWCP SU II)’. Dit programma behelst de prioriteitspunten in de samenwerking van Suriname met de International Labour Organization (ILO). Het programma is ook ondertekend door de ILO waar Suriname vanaf 1976 lid van is. De eerste versie van het programma is uitgevoerd in de periode 2014-2016 en wordt als succesvol gezien, vooral wat betreft de ontwikkeling van de arbeidswetgeving. 

Bij de evaluatie heeft de commissie aan de bewindsvrouw uitleg gegeven  over de inhoud, het verloop, de stand van zaken, de kansen en de bedreigingen van het programma.Het DWCP SU II heeft wat betreft beleid vier onderdelen, te weten: wetgeving en verdragen, handhaving (arbeidsinspectie), arbeidsmarktbeleid en het bevorderen van duurzame ondernemingen. Minister Kuldipsingh zei naar aanleiding van de presentatie van de commissie, dat het programma een breed karakter heeft en het beleid van vrijwel het gehele ministerie draagt.

De minister gaf verder aan dat ze vooral de wetgeving op het gebied van seksueel molest, de ongevallen regeling en de regulering van de arbeidsmarkt als hoge prioriteit ziet. Verder sprak zij over de versterking van de beroepsbevolking en het ondernemerschap via de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), die binnen het programma DWCP SU II ter hand genomen moet worden.

De bewindsvrouw stelt verder dat in het kader van het programma, invulling moet worden gegeven aan de vacaturebank. Zij stelde voor om naast de samenwerking met de ILO ook zelfwerkzaamheid aan de dag te leggen waardoor er geen stagnatie ontstaat. De monitoringscommissie geeft richting aan het programma, zorgt voor de coaching en de bevordering van de uitvoering en faciliteert de samenwerking met de ILO.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh laat zich inlichten over lopend programma