woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
21 C
Amsterdam
5
(2)

Minister Kuldipsingh krijgt bezoek van UNICEF vertegenwoordiger

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

Nicolas Pron, regionale vertegenwoordiger van the United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) in Suriname en Guyana heeft op vrijdag 25 februari een bezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Het doel van dit bezoek is om de programmering en de studie van mentale gezondheid onder jongeren, die door het ministerie wordt uitgevoerd, te bespreken.

De minister werd ook ingelicht inzake een jongerenconferentie met betrekking tot mentale gezondheid en suïcide preventie. Directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, gaf aan dat het ministerie bezig is met suïcide preventie en onderzoek rondom de mentale gezondheid van jongeren. Het onderzoek zal spoedig worden afgerond waarna een bewustwordingsprogramma zal worden uitgevoerd. UNICEF zal in het kader van de nauwe samenwerking met het ministerie daarin de nodige ondersteuning geven.

Nicolas Pron is ingenomen met de inzet van het ministerie om de bewustwording bij jongeren en vooral de mentale gezondheid te vergroten. Ook de voorlichting om suïcide onder jongeren weg te werken juicht hij toe. Hij vindt het belangrijk dat dit proces wordt gecontinueerd. Pron stelt het zeer op prijs dat Mellisa Santokhi-Seenacherry, First Lady van Suriname ook een bijdrage levert om jongeren bewust te maken over de mentale gezondheid.

Minister Kuldipsingh is van mening dat reeds op de basisschool gestart kan worden met voorlichting over een aantal onderwerpen onder andere mentale gezondheid, kindermisbruik en suïcide. Zij stelt dat jongeren zich moeten uiten als zij zich niet beschermd voelen. De bewindsvrouw wees erop dat zowel jongens als meisjes te kampen hebben met mentale problemen en de nodige begeleiding en bescherming behoeven. De minister heeft haar dank uitgebracht aan UNICEF voor de goede samenwerking wederzijds.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh krijgt bezoek van UNICEF vertegenwoordiger