woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsingh en Wereldbank bezoeken Surivit coöperatie in kader SCSD-project

lees ook ...

Minister Mathoera belooft versterkte samenwerking tussen Def...

Het aantal inbraken en gewelddadige berovingen is gestegen, wat zorgen baart bij het ministerie van Defensie. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft aangekondigd dat haar ministerie meer onderst...

Op dinsdag 19 maart werd een bezoek gebracht aan de Surivit coöperatie WI Uma Fu Sranan in het kader van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD). Het bezoek werd geleid door minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), en vicepresident Felipe Jaramillo van de Wereldbank, samen met hun delegatie die op dat moment in Suriname verbleef. Dit bezoek was onderdeel van een reeks high-level ontmoetingen tussen de delegatie en lokale stakeholders.

Het ministerie van EZ is verantwoordelijk voor de uitvoering van component 2 van het SCSD-project. Binnen deze component valt onder andere het Suriname’s Growth Enterprises (SURGE) project. Dit project biedt Micro-, Small- en Medium-sized Enterprises (MSME’s) de mogelijkheid om Business Development Support en Matching Grants te ontvangen, gebaseerd op vastgestelde criteria. Surivit is een van de bedrijven die met succes een aanvraag heeft ingediend en een matching grant heeft ontvangen. Deze grant wordt gebruikt voor marketingdoeleinden en de aanschaf van apparatuur ter verbetering van hun productieproces.

Minister Kuldipsingh toonde zich verheugd over het bezoek van de vicepresident van de Wereldbank en benadrukte haar waardering voor het vrouwelijk leiderschap bij Surivit. Het bedrijf wordt namelijk gerund door 15 medewerkers, waarvan 13 vrouwen en 2 mannen, en telt 38 vrouwelijke leden in de coöperatie. Dit is van belang omdat de Wereldbank aangeeft dat 40% van alle grants wordt toegekend aan bedrijven die geleid worden door vrouwen.

De delegatie van de Wereldbank bestond uit Carlos Felipe Jaramillo (Regionaal vicepresident), Lilia Burunciuc (Directeur, Caribisch Gebied), Diletta Doretti (Resident Representative, Guyana en Suriname), Nataliya Mylenko (Lead Country Economist, Program Leader), Ana Carolina Saizar Saconi (Speciale assistent van de vicepresident), Penny Bowe (Senior External Affairs Officer), Angel Bhojedat (Program Assistant) en Nadischia Semmo (Operations Consultant).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsingh en Wereldbank bezoeken Surivit coöperatie in kader SCSD-project