zondag 14 augustus 2022
24.4 C
Paramaribo
26.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Kuldipsing laat Nationaal Jeugdinstituut evalueren

lees ook ...

President Santokhi tekent resolutie schorsing hoofdinspecteu...

Raoul Hellings en Sergio Gentle, de hoofdinspecteurs van politie, zijn op voordracht van de minister van Justitie en Politie (Juspol) met ingang van 15 augustus 2022 geschorst. President Chandrikapers...

Op 08 februari installeerde minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken(AW&J) een werkgroep ter evaluatie van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI). De evaluatie zal geschieden onder leiding van de directeur van het instituut, Karishma Mathoera. De minister gaf de instructie om bij de evaluatie na te gaan hoe het instituut de jeugdparticipatie kan bevorderen.

De afgelopen periode heeft het NJI niet naar behoren gefunctioneerd. Onder het NJI vallen de jeugdorganen Nationaal Jeugdparlement (NJP), Caricom Jeugdambassadeurs en Korps en de United Nations Sustainable Development Goals Jeugdambassadeurs en Korps. Tijdens de evaluatie zullen alle betrokken actoren, intern en extern, worden geconsulteerd. Het hoofddoel is om uiteindelijk het NJI te behouden en die naar behoren in te zetten voor het begeleiden en het vormen van de jeugd.

De werkgroep bestaat uit:Karishma Mathoera (directeur NJI), Genti Mangroe (directeur Jeugdzaken), Mitesh Bhaggoe (onderdirecteur NJI), Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische Zaken) en Vivian Soemowikromo- Redjopawiro (beleidsadviseur).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Kuldipsing laat Nationaal Jeugdinstituut evalueren