vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Jubithana vraagt te kiezen voor het Surinaams product

lees ook ...

President Santokhi geeft SRD50.000 voor Pacemaker jonge voet...

Giano Wassenaar, leerling van IMEAO-2 heeft op 30 maart jongstleden, op het Kabinet van de President een donatie ontvangen om de kosten van een medische ingreep bij hem te dekken. Wassenaar kreeg tijd...

“De situatie bij de SLM is er een van werken naar groei, want de schulden zijn er nog en tegelijkertijd is de vliegmaatschappij bezig om haar marktaandeel weer te vergroten”. Met deze woorden ging Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in op de de status van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) op maandag 20 februari 2023 in De Nationale Assemblée.

De minister gaf aan dat de SLM onlangs de inauguratie van haar eerste vliegtuig heeft gehad. “De dry lease, welke inhoudt dat de vliegmaatschappij alleen het vliegtuig least en haar personeel wederom volledig kan inzetten.” De regeringsfunctionaris heeft opgemerkt dat de operaties op de regionale routes zijn hervat en gegarandeerd. SLM gebruikt de ontstane rust voor het verder onderhandelen met haar schuldeisers en ook om de liquiditeitspositie te verbeteren.”

Minister Jubithana benadrukte dat de luchtvaartmaatschappij nog een lange weg te gaan heeft: “De rust is er, maar SLM is pas bezig uit het dal te klimmen. Deze stappen juichen wij met zijn allen toe.” Hij voegde er aan toe dat Surinaamse bedrijven pas kunnen groeien, wanneer er collectief voor het Surinaams product wordt gekozen. Hij deed een beroep op de overheidsfunctionarissen en parastatalen om te kiezen voor het Surinaams product.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Jubithana vraagt te kiezen voor het Surinaams product