dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Jubithana over mogelijkheden Dubai-expo

lees ook ...

Asking the IMF to construct additional prisons

The administration can now request funding for more prison construction from the International Monetary Fund (IMF) as negotiations have begun. The number of people who use social media to vent their a...

Dat Suriname beter op de wereldkaart gezet moet worden is voor minister Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) een keiharde doelstelling. De bewindsman zegt dit tegen de achtergrond van Surinames deelname aan de Expo 2020 Dubai, een wereldexpo die miljoenen bezoekers en zakenlieden en tienduizenden bedrijven over de hele wereld trekt. De Dubai Expo vindt plaats van 01 oktober tot 31 maart. Het evenement stond voor 2020 gepland, maar werd vanwege de Covid-19-pandemie uitgesteld.

Minister Jubithana geeft aan dat het vanuit zijn ministerie het de bedoeling is om Suriname beter te plaatsen. Het land heeft veel te bieden aan het thema  ‘duurzaamheid’ (sustainability) dat een belangrijke plaats heeft op de Dubai Expo. Dit werd zondagavond tijdens een ontmoeting aan het bedrijfsleven voorgehouden. De wereld zal beter kennis maken met Suriname.  Het land zal ook vanuit het beleidsgebied Transport gepositioneerd worden. In dit kader zal het tekenen van een Open Skies-verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) meegenomen worden.

De bewindsman zegt dat Suriname op het gebied van communicatie ook veel kan opsteken tijdens de Dubai Expo. “We kunnen kennis en ervaring meenemen naar Suriname.” Daarom is het bedrijfsleven opgeroepen voor om deel te nemen aan de expo. Minister Jubithana noemt geeft aan dat het toerisme in Suriname gepromoot moet worden, waartoe de Dubai Expo een mooie gelegenheid is. “We hebben een rijke historie”, zegt de minister.

De toerismesector moet ontwikkeld worden. “We moeten uiteindelijk waarmaken wat we beloven. We gaan het alleen kunnen wanneer we met zijn allen de doelstelling voor ogen houden en een goede richting bepalen hoe wij ons als land willen positioneren.” Aldus de TCT-bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Jubithana over mogelijkheden Dubai-expo