zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Minister Jubithana ontkracht geruchten over uitwijken vliegtuigen naar Frans-Guyana

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

Albert Jubithana, de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft afgelopen week verklaard dat er recent geen vliegtuigen zijn uitgeweken naar ons buurland Frans-Guyana. Hij benadrukte dat de vliegtuigen netjes zijn geland op de Surinaamse luchthaven, waarmee hij de beweringen over kosten die verband houden met het uitwijken van vliegtuigen weerlegde.

De bewindsman gaf aan dat er kwaadwilligen zijn die extreme bedragen noemen die de overheid aan Frans-Guyana zou moeten betalen wanneer een vliegtuig uitwijkt naar hun landingsbaan. Minister Jubithana erkende echter dat er sprake was van onderbezetting bij de luchtverkeersleiding.

Deze situatie werd op tijd aangepakt door externe partijen. De verantwoordelijke autoriteit benadrukt dat het van groot belang is dat degenen die beweren dat Suriname aanzienlijke verliezen lijdt door vliegtuiguitwijkingen, nauwkeurige informatie met de gemeenschap delen.

Hoewel de minister niet precies kon aangeven welke kosten de staat precies betaalt in verband met vliegtuiguitwijkingen, benadrukte Jubithana dat er inderdaad extra kosten ontstaan door dergelijke situaties. Hij gaf echter aan niet over de exacte cijfers te beschikken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Jubithana ontkracht geruchten over uitwijken vliegtuigen naar Frans-Guyana