donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Commissie geïnstalleerd om zelfdoding onder Surinaamse jongeren aan te pakken

lees ook ...

Auto vat vlam in Nieuw-Nickerie, politie vermoedt kortsluiti...

Op maandag 15 april 2024, na een melding van een autobrand op een adres in het politieressort, begaf de politie van het bureau Nieuw-Nickerie zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de p...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft de Commissie Suïcide Preventie en Psychosociale begeleiding geïnstalleerd voor een periode van één jaar. Het doel van de commissie is het verminderen of voorkomen van zelfmoord en pogingen daartoe onder jongeren.

Het ministerie heeft geconstateerd dat het vraagstuk van suïcide onder jongeren hoog op de agenda staat, nadat een recent onderzoek naar suïcidaal gedrag onder jongeren verontrustende resultaten heeft opgeleverd die vragen om snelle actie van alle belanghebbenden die zijn opgenomen in de commissie.

Volgens minister Mac Andrew is het vraagstuk van zelfdoding een nationaal probleem en moet het integraal worden benaderd en aangepakt. Hij benadrukte het belang van de commissie, gezien de vele meldingen op sociale media van zelfmoordgevallen, waaronder jongeren die de hand aan zichzelf slaan.

De installatie van de commissie is een vervolg op het onderzoek naar suïcidaal gedrag van jongeren tussen 16 en 25 jaar, waaruit de commissie gerichte acties kan ondernemen naar de doelgroep toe. Minister Mac Andrew zal de verrichtingen van de commissie op de voet volgen om te voorkomen dat nog meer jongeren onnodig een einde maken aan hun leven. Hij heeft alle vertrouwen in de meerzijdige samenstelling van de commissie, die zal bijdragen aan een integrale aanpak.

De commissie bestaat uit Genti Mangroe, directeur van Jeugdzaken en tevens voorzitter van de commissie, Madhoeri Moenesar (AWJ), Saskia Volkers (ministerie van Justitie en Politie), Bruce Sariredjo (ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Josephine Doerasim-Wongsodikromo (ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Savora Omanette (ministerie van Volksgezondheid), Sandhia Soekhoe-Hanoeman (United Nations Children’s Fund) en Vivian Redjopawiro (AWJ) als secretaris.

Unicef heeft toegezegd het werk van de commissie te ondersteunen. De voorzitter heeft de minister bedankt voor het vertrouwen in haar en de leden en heeft zich verzekerd van hun inzet om suïcide onder jongeren in het land te minimaliseren en te voorkomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCommissie geïnstalleerd om zelfdoding onder Surinaamse jongeren aan te pakken