vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
4
(1)

Minister Financiën neemt afscheid van regering-Santokhi

lees ook ...

Heropening Fernandes Bottling Company met president Santokhi...

President Chandrikapersad Santokhi was de eregast bij de officiële lancering van de gloednieuwe productiefaciliteit van Fernandes Bottling Company N.V. Deze faciliteit, die in juni 2021 door brand wer...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft woensdag officieel afscheid genomen van de regering-Santokhi. Hij droeg de leiding van het departement over aan minister Albert Ramdin als ad-interim. Collega-minister Silvano Tjong-Ahin is de tweede vervanger.

Achaibersing had zijn portefeuille in augustus dit jaar ter beschikking gesteld, maar bleef op verzoek van president Chandrikapersad Santokhi nog even aanzitten. De afzwaaiende minister gaf aan trots te zijn op het team waarmee hij de afgelopen jaren heeft mogen werken alsook met het resultaat dat tot nu toe bereikt is.

Hij vertrekt om privéredenen en ook met opgeheven hoofd. Tijdens een dinsdag belegde persconferentie zei Achaibersing dat hij met lege handen vertrekt. “Ik ben met lege handen geboren en ik zal met lege handen vertrekken.”

Misschien komt het arrogant over zei hij, maar niemand zal hem ervan kunnen beschuldigen dat hij iets van iemand heeft gevraagd of dat hij iemand iets heeft moeten geven om wat gedaan te krijgen. Wanneer zo’n persoon geproduceerd wordt dan zal hij zelf een kuil graven en erin gaan, zei Achaibersing.

Het is niet duidelijk wie de nieuwe minister wordt op Financiën en Planning. Dat zal president Santokhi moeten bepalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Financiën neemt afscheid van regering-Santokhi