maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister EZ en bedrijfsleven over ‘Het Eigen Product’

lees ook ...

Fout parkeren in Albina wordt aangepakt

De politie van het bureau Albina gaat in samenwerking met de buurt-manager, Brigadier van Politie Ingrid Adrianus, beginnen met de ordening van een parkeerterrein voor de Albina taxi's in het district...

Op het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op maandag 26 Juli 2021 een onderhoud plaatsgevonden tussen minister Saskia Walden en de Alliantie van bedrijfsleven organisaties. Tijdens het kennismakingsbezoek heeft de Alliantie met de minister van gedachten gewisseld over haar standpunt met betrekking tot ‘local content’ en de samenwerkingsverbanden met multinationals.

De bewindsvrouw is de mening toegedaan, dat ‘local content’ naar een hoger niveau getild moet worden. Zij is voorstander, dat Suriname eigen producten ontwikkelt waarbij de CARICOM markt tot lokale afzet markt beschouwd wordt en dat de producten voldoen aan de eisen van deze markt. Vanuit de directoraten van EZ zullen diverse trajecten worden bewandeld om het ‘Lokaal product’ naar een hoger niveau te brengen.

Ook de heer Wilgo Bilkerdijk, vertegenwoordiger van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) zei tijdens deze bijeenkomst dat het belangrijk is dat er werkelijk ‘local content’ komt. Dit vanwege het feit dat het van grote waarde is voor de economische ontwikkeling van het land. Hierdoor kunnen lokale Kleine en Middelgrote ondernemingen (KMO’s) diensten aanbieden aan multinationals en de ruimte krijgen om te groeien.

Hierbij zijn de samenwerkingsverbanden met de overheid en het bedrijfsleven van groot belang. De ASFA-voorzitter pleit er daarom voor dat er vanuit de overheid beleid wordt gemaakt op het stuk van ‘het eigen product’ waarbij de wetgeving versterkt wordt en investeerders beschermd worden. De organisatie is reeds met het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) bezig om standaarden vast te stellen. Er is reeds een ‘local content’ werkgroep waar de Alliantie en VSB zitting in hebben.

Deze groep zal een tijdlijn uitzetten en een actieplan opstellen en die presenteren aan minister Walden. In de Alliantie van bedrijfsleven organisaties hebben onder andere zitting: de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Associatie van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS), de Coöperatieve Vereniging Pluimveeboeren Suriname (CVPS), de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en de Associatie van Binnenlandse Industriëlen (ABI).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister EZ en bedrijfsleven over 'Het Eigen Product'