woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Minister EZ doet pilotproject verkoopdag in Nickerie

lees ook ...

Bewoners Dijkveld bezorgt over komst afvalbedrijf

De bewoners van Dijkveld staan versteld dat er een afvalbeheer- en milieudiensten bedrijf in hun woongebied komt aan de Sir Winston Churchillweg. Kersten Environmental Services NV (Kes), het nieuw op ...

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft een bezoek gebracht aan dependance EZ Nickerie en heeft tevens een kick-off gedaan van een pilotproject inzake de verkoopdag in samenwerking met importeurs om producten zo goedkoop mogelijk aan de consument te brengen.

Deze activiteit heeft op 7 oktober 2022 plaatsgevonden op het terrein van dependance EZ Nickerie. Aanwezig waren ook de minister van Defensie, Krishna Mathoera, DC Nickerie Senrita Gobardhan en DNA-leden. De coördinator van de dependance, Eliane Adi, is blij met het bezoek van de leiding van het ministerie en heeft ook de uitdagingen van het personeel voorgehouden aan de minister.

DNA-lid Harriët Ramdin heeft haar dank uitgesproken voor het initiatief van EZ en heeft tevens haar ondersteuning toegezegd aan het Ministerie. De importeurs die aanwezig waren: Prodimex, Simpex, NV Dam en Firgos NV. Hiernaast waren en ook basisgoederen pakketten ten verkoop aangeboden. Als afsluiting van het bezoek van minister Kuldipsingh aan het rijstdistrict heeft zij ook een bezoek gebracht het houtverwerkingsbedrijf Nitesh Soekhoe.

Minister Kuldipsingh die eerst haar personeel op de dependance heeft toegesproken, gaf aan dat zij niet alleen met haar directie is gekomen, maar dat de Economische Controle Dienst (ECD) vooraf controlewerkzaamheden heeft verricht in het district. De ECD- acties waren van 4 oktober-7 oktober 2022. Er zijn 41 winkels gecontroleerd waarbij er sigarettensmokkel is geconstateerd en er is ook aan prijscontrole gedaan. Het Ministerie is reeds gestart met een pilotproject waarbij EZ samen met de commissariaten aan prijscontrole doet. Met de installatie van een werkgroep op 6 oktober 2022 is dit pilotproject ingezet.

Het ministerie van EZ wil goederen betaalbaar en bereikbaar houden voor consumenten. De dependances zullen daarbij ook betrokken worden om dit beleid te helpen uitvoeren. De minister die ook vooraf een rondleiding heeft gehad op de dependance merkt op dat het gebouw in deplorabele staat is. Dus ook de faciliteiten voor het personeel te Nickerie zullen worden aangepakt. Echter moedigde minister Kuldipsingh het personeel ook aan om niet te wachten op de leiding van het Ministerie, maar ook zelf initiatieven te ondernemen om hun werkplek schoon te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister EZ doet pilotproject verkoopdag in Nickerie