dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Minister EZ bezoekt Surinaams Standaarden Bureau

lees ook ...

Gascylinders en autobatterij van leerkrachten gestolen op At...

Zeven leerkrachten zijn gisteren slachtoffer geworden van diefstal op Atjoni. In de vroege ochtend zijn de leerkrachten erachter gekomen dat hun gascylinders zijn verdwenen, en daarnaast een autobatte...

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) dat werkt aan het verbeteren, stimuleren en bevorderen van de kwaliteit en de duurzaamheid van het leven en het waarborgen van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap in Suriname, kreeg op vrijdag 13 november een bezoek van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie.

Minister Walden vroeg het SSB een goed actieplan op te stellen om in 2021 meer informatie aan de samenleving te geven over het belang van standaarden die van belang zijn voor de bescherming van mens, dier en milieu, bij het ondernemen van economische activiteiten.

Het SSB  hield een presentatie over de taakstelling van het bureau, de standaarden die door het instituut worden ontwikkeld, de internationale organisaties waar het SBB relaties mee onderhoudt, de projecten die zijn of zullen worden uitgevoerd, de strategie & het beleid voor 2020 – 2023 en een overzicht van het financieel plaatje van het SSB.

De minister gaf aan dat er een inhaalslag moet worden gemaakt wat betreft het geven van belangrijke informatie over standaarden aan ondernemers  om daardoor tegelijkertijd de consument te beschermen.

Minister Walden kreeg na de presentatie een rondleiding van SSB-directeur  Charelle Parker, en kreeg daarna van haar een map met het Concept Nationaal Kwaliteitsplan, het Strategisch Beleidsplan 2019 – 2023, het Jaarplan 2020, de Nationale Standaarden Strategie 2019 – 2022 en een overzicht van alle Nationale Standaarden overhandigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister EZ bezoekt Surinaams Standaarden Bureau