dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Werkbezoek minister Emanuel van ROS aan Diitabiki

lees ook ...

Regering laat weer zien geen dag vooruit te kunnen denken

De prijs voor een busrit is op 14 maart door de overheid ingaande diezelfde datum aangepast, nadat de verhoging geind werd zonder dat de overheid deze oficieel had bekendgemaakt.  De busprijzen zij...

Minister Gracia is zondag 31 oktober aangekomen in het dorp Diitabikie voor een formeel werkbezoek. Op maandag 01 november is er een krutu gehouden met het Traditioneel Gezag (TG) van Diitabiki om aan hen voor te houden wat het beleid van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is t.a.v. het binnenland, in het bijzonder met de toevoeging van het Directoraat Sport aan het ministerie.

Het Traditioneel Gezag heeft hun wensen en grieven puntsgewijs voorgehouden aan de minister en haar delegatie. Zij hebben bijzondere aandacht en spoedige aanpak gevraagd voor een drietal punten te weten het grondenrechtenvraagstuk, het grensgeschil tussen twee stammen in dat gebied en het uitblijven van politionele optreden.

Op de vraag rond het grondenrechtenvraagstuk heeft dhr. Ruben Ravenberg van de presidentiële commissie Grondenrechten het TG grondig geïnformeerd over de status van de conceptwet grondenrechten voor de Inheemse en Tribale volken. Hij legde o.a. uit dat er naast deze wet ook additionele wetten moeten worden gemaakt, om deze wet effectief te kunnen uitvoeren.

De traditionele gezagdragers hebben zich tijdens de krutu nogal emotioneel en kritisch uitgelaten over het grensgeschil tussen de twee stammen aldaar. De minister heeft de gemoederen weten te bedaren en heeft gevraagd om de weg van dialoog te blijven bewandelen voor een oplossing in deze kwestie, in het belang van de ontwikkeling van het gebied. Met betrekking tot de kwestie uitblijven van politioneel optreden, heeft zij aangegeven dit probleem met haar collega van Justitie op te zullen nemen.

Namens het Directoraat Sportzaken, heeft de Onderdirecteur, dhr. L. Atida, een sportpakket overhandigd aan de Hoofdkapitein dhr. Lensina. Verder zijn onderwerpen als leerkrachten woningen, sport, voorzieningen TG, i.h.b de granman, aan de orde gekomen in deze krutu. Tenslotte heeft de minister beloofd de noden die niet direct binnen haar beleidsgebied vallen, door te geleiden naar haar collega’s.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkbezoek minister Emanuel van ROS aan Diitabiki