Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Minister Elias overhandigt plan aanpak COVID-19 aan vicepresident

Geplaatst

op

Logo Volksgezondheid

Om de COVID-19 uitbraak in Suriname aan te pakken, heeft het Ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met Consultant Verginia Asin-Oostburg en de Inter-American Development Bank, het COVID-19 plan samengesteld. Dit plan is op maandag 22 juni 2020 door minister Antoine Elias van Volksgezondheid overhandigd aan vicepresident Michael Ashwin Adhin, tijdens de vergadering van de Raad van Ministers.

Volgens Consultant Verginia Asin-Oostburg bestaat het plan uit drie uitgangspunten, te weten de snelle detectie van het virus om grootschalige verspreiding te voorkomen, verzorging van de met COVID-19 besmette personen en hoe de gevolgen die het virus heeft op de verschillende gebieden binnen de samenleving geïdentificeerd en aangepakt kunnen worden. Asin benadrukt dat de principes van het plan niet veranderen, maar wel elke drie maanden bijgesteld dienen te worden, afhankelijk van de behoeftes en de ontwikkelingen binnen het COVID-19 gebeuren. Asin geeft verder aan dat zij bij het concipiëren van dit plan veel input heeft gehad vanuit het Ministerie van Volksgezondheid en vrijwel dagelijks heeft samengewerkt met Robert Brohim.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid merkt op dat het ministerie in een vroeg stadium heeft ingezien dat het COVID-19 gebeuren een integrale aanpak vereist. Vandaar dat het ministerie de hulp van de twee consultants heeft ingeroepen. Met het schrijven van dit plan zijn de reeds bestaande structuren rond het COVID-19 gebeuren op papier gezet en daarmee ook de uitwerking van deze structuren. Directeur Jessurun is zowel Dr. Asin-Oostburg als Dr. Brohim bijzonder dankbaar voor hun inzet.

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen