Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oud minister Santokhi bekritiseerd beleid minister Van Dijk-Silos

Geplaatst

op

Oud-minister Santokhi vind dat de Minister van Justitie, van Dijk-Silos, volledig de mist in gaat met haar keuze om naar buiten te treden over de financiële tekorten bij het ministerie.

Santokhi zegt dat deze uitingen van een minister laten zien dat zij niet het vermogen heeft om de heersende criminaliteit te bestrijden. “Dat is de zwakte van de minister. In crisistijd, zoals nu, zal je met de weinige middelen prioriteiten moeten stellen. Je zal leiderschap moeten tonen en dat heeft deze regering niet en dat kan deze regering niet!”

Ondertussen verlangt de bevolking van Suriname dat de politie meer zichtbaar wordt om de verhardende criminaliteit in te dammen. Dit zal echter niet lukken met het beleid dat van Dijk-Silos momenteel voert en waarbij ze laten weten onvoldoende financiële middelen te hebben. Critici vragen zich af of de minister de financiën wel goed verdeeld over de juiste posten. Zo is het bedrag voor gebouwen en constructies in de begroting van 2016 aangepast van SRD 500.000 naar SRD 7.726.000. Tegelijkertijd is het bedrag voor transportmiddelen teruggebracht naar SRD 0. Hiermee laat de minister zien dat zij liever investeert in gebouwen waar de politie in kan zitten in plaats van dat de politie meer zichtbaar aanwezig is op straat.

Vakbondsleider Robby Naarendorp laat weten dat het volk het al moeilijk genoeg heeft en alles wat erbij komt, de situatie alleen maar verergert. Hij stelt: “Eigenlijk weet ik niet of de minister de zaak zo publiekelijk moet openbaren. Zij is daar juist om te zorgen dat de burgers zich veilig voelen. Als je aangeeft, ‘mi no mang’, wat moet de burger met dat gegeven doen? Zegt de minister dat wij moeten zorgen voor onze eigen veiligheid?”

De overheid, en minister van Dijk-Silos, falen momenteel in hun beleid. De overheid moet de veiligheid van burgers kunnen garanderen. De overheid heeft volgens Naarendorp de macht gehad om te zorgen voor o.a. onderwijs, gezondheid, infrastructuur en veiligheid. “De samenleving wacht nog steeds op de dingen die men tijdens de verkiezingen had beloofd, waaronder het slapen zonder dievenijzers. Nu men daar zit, komt men vertellen dat men het niet kan. Het betekent dat wij zijn misleid. Men heeft beloftes gedaan, om aan de macht te komen”, stelt Naarendorp.

Naarendorp zegt verder dat het de minister niet kwalijk genomen moet worden dat zij nu met de waarheid komt. Dat is goed, want het volk wil de waarheid horen. Maar volgens hem moet zij nu ook in klare taal laten weten wat ze gaat doen met de informatie die zij heeft omtrent de tekortkomingen bij politie en justitie en de verruwde criminaliteit. “Ik hoop niet dat de minister bedoelt dat wij in een bos zijn beland waar de boswet geldt: het recht van de sterkste. Zij moet juist de rust garanderen. Ik moet rustig kunnen slapen en naar de winkel kunnen gaan”, aldus Naarendorp.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen