maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
1.5
(2)

Minister Diana Poki: “Elke Burger een stuk Grond”

lees ook ...

Integrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk

De rattenplaag die het district Nickerie teistert moet integraal worden aangepakt. President Chandrikapersad Santokhi zei hier voorstander van te zijn, omdat het district vanaf vorig jaar last heeft v...

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft tijdens de parlementsvergadering van donderdag 6 mei aangegeven dat er voor de 160 gezinnen  te Sunny Point die in in onzekerheid leven, na zoveel jaren een permanente oplossing komt. Er zijn reeds vergevorderde gesprekken met de rechtmatige eigenaar en er ligt een werkbaar voorstel dat in de laatste fase is en straks gebruiksklaar. De minister gaf aan dat volgens de wet, occupatie strafbaar is gesteld. Er zijn echter occupatiegevallen in diverse gebieden die ondanks het strafbaar karakter nader bekeken moeten worden.

Minister Pokie:“Mensen leven daar onder ongunstige omstandigheden en als verantwoordelijke minister van GBB probeer ik binnen de perken van recht en wet, rekening te houden met op de eerste plaats het belang van de rechtmatige eigenaar, maar ook de basisrechten van de burgers. Ik laat me overigens ook leiden door het gegeven “elke burger een stuk grond”, aldus de Minister. Als onderdeel van het beleid van de regering zijn enkele van deze occupanten gezinnen geaccommodeerd binnen bestaande projecten.  Zo komt er ook  voor de 160 gezinnen van Sunny Point een permanente oplossing.

De GBB-minister ging niet in op de 596 hectare die niet door de regering-Santokhi is uitgegeven. Minister Pokie beloofde het parlement wel uitgebreide rapportage ten aanzien van deze zaak. Ze benadrukte dat voor uitgegeven gebieden, die de functie van waterhuishouding hebben, advies wordt gevraagd aan diverse instanties. Indien er gebieden zijn die zoals gesteld de waterhuishouding regelen, zullen die in kaart gebracht en vastgelegd moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Diana Poki: "Elke Burger een stuk Grond"